Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Mojito', 1.
  • Referāts 'Mojito', 2.
  • Referāts 'Mojito', 3.
  • Referāts 'Mojito', 4.
  • Referāts 'Mojito', 5.
  • Referāts 'Mojito', 6.
  • Referāts 'Mojito', 7.
  • Referāts 'Mojito', 8.
  • Referāts 'Mojito', 9.
Darba fragmentsAizvērt

ā kā mojito veido no ruma, tad vispirms pastāstīšu par šo alkoholisko dzērienu.
Rums ir viens no vispopulārākajiem un visvairāk lietotajiem dzērieniem pasaulē.
„Rums ir romantika” – tā savulaik esot teicis leģendārais amerikāņu rakstnieks Ernests Hemingvejs, malkodams savu kārtējo ruma kokteili. Tie viņam esot bijuši sevišķi mīļi.
Pašos pirmsākumos rums esot bijis ļoti negaršīgs, bet tajā pašā laikā arī ļoti stiprs, tāpēc ļaudis to uzskatīja vairāk par ārstniecisku un nevis apreibināšanās līdzekli. Laika gaitā ruma darīšanas tradīcijas tikušas izkoptas līdz izsmalcinātībai un tas no vienkārši ugunīga brūvējuma ir izveidojies par aristokrātisku dzērienu.
Tādēļ rums ir dzēriens, ko dēvē gan par velna dziru, gan par nelabā nesēju, gan par velna nāvētāju.
To iegūst no cukurniedru melisas un arī no svaigas cukurniedru sulas, kā arī no pašām cukurniedrēm (Eiropā). Īstenie ruma gardēži izvēlas rumus, kas darīti Karību reģionā, Vidusamerikas un Dienvidamerikas zemēs, kā arī Filipīnās, Austrālijā, Madagaskarā, arī Indijā. Pēdējā laikā vislabāko slavu ir izpelnījies Jamaikas un Puertoriko rums.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants