Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 1.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 2.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 3.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 4.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 5.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 6.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 7.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 8.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 9.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 10.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 11.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 12.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 13.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 14.
  • Referāts 'Siera ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbs ir rakstīts par siera ražošanas tehnoloģiju un kvalitātes kontroli.
Siers ir viens no iecienītākajiem piena produktiem. Latvijas iedzīvotāji sieram atrod arvien daidz vērtīgāku pielietojumu, izmantojot to ne tikai aukstām vai karstām sviestmaizēm, salātiem, bet arī kā piemērotu sastāvdaļu vai piedevu konditorejas izstrādājumiem, zupām, olu, gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem.Siers ir neaizvietojams arī pie kafijas, tējas, alus un vīna. Tādēļ pieprasījums pēc dažādu sieru šķirnēm arvien palielināsrī pie kafijas, tējas, alus un vīna. Tādēļ pieprasījums pēc dažādu sieru šķirnēm arvien palielinās.
Siers ir viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas lielā daudzuma satur cilvēka dzīvībai, organisma normālai attīstībai un veselībai visa mūža garumā nepieciešamās vielas.
Sierā ir visas galvenās piena uzturvielas. Sieru pilnvērtīgo olbaltumvielu izmantojamība ir 98,5 %, jo nogatavināšanas procesā tās sķeļās līdz aminoskābēm. Siera olbaltumvielas kopā ar maizes olbaltumvielām veido cilvēka organismam labvēlīgu aminoskābju sastāvu. Siers ir svarīgākais P un Ca sāļu avots, tādēļ to izmanto tuberkalozes un kaulu lūzumu gadījumos. Sierā ir B1, B2, B12, H, A, E un D vitamīni. Sieri ierosina ēstgribu, tos labi var izmantot par uzkodu pirms ēšanas, kā arī lietot mazasinības un novājēšanas gadījumos.
Mērķis un uzdevums ir:
Izpētīt siera ražošanas tehnoloģiju un kontroli;
Uzzināt vairāk par sieru iedalījumu;
Izpētīt sieru kaites…

Autora komentārsAtvērt
Atlants