Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Arābu ēdieni un garšvielas', 1.
  • Konspekts 'Arābu ēdieni un garšvielas', 2.
  • Konspekts 'Arābu ēdieni un garšvielas', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Viduslaikos islāma impērija bija izpletusies no Atlantijas okeāna līdz pat Indijai, tāpēc bija iespējama arī plaša pārtikas produktu apmaiņa. Šajā laikā lielākā daļa Musulmaņu jau dzīvoja pilsētās un ciematos, tāpēc apzīmējums Arābu ēdiens vairs nesaistījās tikai ar klejotāju cilšu pārtiku. Musulmaņu ēdienu dažādību ierobežo tikai pāris likumi, piemēram, ir aizliegts lietot alkoholu, ēst cūkgaļu, jo tā tiek uzskatīta par netīru, pārējo dzīvnieku gaļu drīkst ēst, bet tikai tad, ja dzīvnieks ir nogalināts pareizi, izrunājot Dieva vārdu brīdī, kad tam atņem dzīvību. Interesanta lieta ir arī gavēšana. Muhameds saņēma savu pirmo Korāna atklāsmi Ramadāna mēnesī, un Islāmā šim mēnesim ir īpaša nozīme, tā laikā musulmaņi gavē no saullēkta līdz pat saulrietam, atturoties no ēdieniem, dzērieniem un seksuālajām attiecībām. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants