Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Zupas', 1.
  • Konspekts 'Zupas', 2.
  • Konspekts 'Zupas', 3.
  • Konspekts 'Zupas', 4.
  • Konspekts 'Zupas', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Ar zupām var iesākt pusdienas, tās var arī pasniegt pusdienu galdā pēc aukstajām uzkodām.
Zupu gatavošanai var izmantot:
Kartupeļus
Dārzeņus
Putraimus
Pākšaugus
Miltu izstrādājumus
Gaļu
Zivis u.c.
Zupās biezās un šķidrās attiecības parasti ir 1/3:2/3, bet tās var būt arī biezākas.
Sāli un garšvielu daudzums receptēs nav norādīts. Vienam litram zupas paredz:
Piparus un citas garšvielas – 0,1 g,
Lauru lapas - 0,04 g,
Sāli – 6 – 10 g. ( mazāk sāls liek piena, kā ari biezeņzupām.
Zupu var iedalīt pēc:
Pasniegšanas temperatūras,
Gatavošanai izlietotā šķidruma
Gatavošanas tehnoloģijas…

Autora komentārsAtvērt
Atlants