Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 1.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 2.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 3.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 4.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 5.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 6.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 7.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 8.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 9.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 10.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 11.
  • Referāts 'Itālijas virtuve', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Itālijas virtuve    4
1.1.  Atšķirības reģionu virtuvēs    4
1.2.  Ēdienreizes    5
2.  Maltīšu sastāvs    5
2.1.  Pasta (makaronu ēdieni)    6
2.2.  Pica    6
2.3.  Čabata    7
3.  Itāļu virtuves galvenās sastāvdaļas    7
3.1.  Populārākie produkti    7
3.2.  Garšvielas    8
4.  Itālija – saldējuma dzimtene    8
5.  Vīni    9
  Nobeigums    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikumi    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Maldīgs ir uzskats, ka pastāv vienota itāļu virtuve, kas sastāv no picām un pastām. Tā nav, jāatceras, ka tāda vienota virtuve nepastāv. Vismaz paši itāļi to neuztver kā vienotu jēdzienu, jo līdz 1861.gadam Itālijā pastāvēja vairākas provinces, katra ar savu valdnieku, armiju, kultūras tradīcijām un, protams, ar savu individuālu attieksmi pret ēdienu, kas saglabājusies līdz mūsdienām.
Lai pierādītu atšķirības starp virtuvēm, var minēt, piemēram, Venēcijas un Neapoles virtuves. Tās ir krasi atšķirīgas, raugoties uz to, ka abu virtuvju pamatā ir zivju ēdieni. Dažkārt vienu provinci no otras šķir tikai daži desmiti kilometru, bet gastronomiskā ziņā tās atrodas gluži vai dažādos kontinentos. Tā ir, piemēram, starp Florenci un Boloņu.
Lai gan paši itāļi uzskata, ka jēdziens „itāļu tautas virtuve” ir nepareizs, tas nav par šķērsli visiem interesentiem izzināt šīs skaistās zemes ēšanas paražas. Tādēļ centīšos nedaudz iepazīstināt ar šīs saulainās valsts virtuvi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants