Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 1.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 2.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 3.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 4.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 5.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 6.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 7.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 8.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 9.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 10.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 11.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 12.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 13.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 14.
  • Referāts 'Uzturs un tā loma cilvēka vielmaiņā', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka veselības bāzi veido ne tikai iedzimtība, sociālie, ekonomiskie, vides un ar dzīves veidu saistītie paradumi, bet arvien lielāka nozīme piešķirama pilnvērtīgam uzturam un drošai pārtikai.Veselīga uztura trīs priekšnoteikumi ir:
kvalitatīva un nekaitīga pārtika;
pilnvērtīgs uzturs;
pārtikas, kura balstīta uz vietējo lauksaimniecību, pieejamība katram iedzīvotājam.
Ikdienas uzturā cilvēks patērē dažādus produktus, kuri sastāv no uzturvielām – olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, minerālvielām, vitamīniem. Lai izprastu uzturvērtību, nepieciešams orientēties to raksturojošos lielumos – enerģētiskajā, bioloģiskajā, fizioloģiskajā vērtībā, izmantošanas iespējās organismā, nekaitīgumā, uzturvielu savstarpējās attiecībās.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants