Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 1.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 2.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 3.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 4.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 5.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 6.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 7.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 8.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 9.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 10.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 11.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 12.
  • Paraugs 'Mērinstrumenti zefīra ražošanā', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Zefīra ražošanas shēma    2
1.1.  Cukura - glikozes sīrupa sagatavošana vārīšanas iecirknī    3
1.2.  Izejvielu apstrāde kulšanas iecirknī    3
1.3.  Atlietā zefīra turpmākā apstrāde cehā    5
2.  Infrasarkanais termometrs    7
3.  Hidrometrs    8
4.  Svari    9
5.  Manometri pārtikas rūpniecībā    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

3.) Zefīra pakošana, svēršana, apvilkšana ar plēvi.
Zefīra gatavību pakošanai nosaka kvalitātes kontrolieris. Pēc žāvēšanas un atdzesēšanas dēļus ar zefīra pusītēm strādnieks novieto uz transportierveida virzošajām ķēdēm, kur notiek appūderēšana ar pūdercukuru vai vafelēm, kuras tiek izsijātas caur sietiem S-66 un S-68 (skat. darba instrukciju). Iesaiņotājs ar rokām veic zefīra pusīšu salīmēšanu vienā veselā, un pakošanu. Nepareizas formas un konsistences zefīra pusītes pakotāji atlasa plastmasas kastēs kā ražošanas atlikumus. Pie ražošanas atlikumiem pieskaita arī zefīrus, atlietus no pirmām divām kūlšanas mašīnām. Ražošanas atlikumu daudzums un izcelsme tiek fiksēti reģistrācijas kartē.
Zefīru sver uz elektroniskajiem svariem un pako gofrētā kartona kastēs vai fasē maisiņos uz kuriem ar printeri tiek uzdrukāts ražošanas un realizācijas laiks. Pakotājs regulāri kontrolē svara atbilstību un ir atbildīgs par to. Brigadieris nodrošina 10 fasēto produkcijas vienību neto mērījumus un katrai šķirnei 1 reizi maiņā ieraksta mērījumus Produkta (fasēto) svēršanas karte, sarēķina vidējo vērtību 10 mērījumiem. Mērījuma vidēja vērtība nedrīkst būt mazāka par marķējuma norādīto nominālo daudzumu. Ja 10 mērījumu vidēja vērtība ir mazāka par nominālvērtību, brigadieris ziņo iesaiņotajiem un viņi maina zefīra gabalu skaitu maisā vai pako kā sveramo produkciju.

Autora komentārsAtvērt
Atlants