Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 1.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 2.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 3.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 4.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 5.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 6.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 7.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 8.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 9.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 10.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 11.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 12.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 13.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 14.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 15.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 16.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 17.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 18.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 19.
  • Konspekts 'Šokolādes ražošanas iekārtas', 20.
Darba fragmentsAizvērt

Presēšanas iekārta
1. Raksturojums
Iekārta paredzēta lai no kakao pupiņām iegūtu kakao pulveri un kakao sviestu. Iekārta pēc uzbūves ir ļoti saržģīta.
Iekārta veidota no nerūsējošā tērauda (7). Prese (A) atbalstīta uz tērauda balstiem (B). Iekārta sastāv no vairākiem cilindriem (3), kas savienoti savā starpā ar diviem metāla stieņiem (2). Cilindri darbojas uz hidraulikas principu (C). Starp cilindriem ir spiediena elements, ko veido spiede un divi filtri (4). Starp filtriem ir atstarpe (5), kas paredzēta izspiestā šķidruma aizvadīšana. Tas pa speciāliem caurumiem (6) iekārtas sānos nonāk drenāžas kanālā. Iekārta aprīkota ar automātisko vadības paneli (D), kurā parādās visi iekārtasparametri. Spiede savienota ar šķidruma kondicionēšanas iekārtu (E). Presējamais šķidrums atrodas kondicionējamā tvertnē, kurai ir dubultsienu apvalks. Iepildītā ūdens temperatūra ir 70oC.
Presei ir trīs stāvokļi – atvērtais, slēgtais un pilnais.
1. Slēgtais stāvoklis
Līdz ko sāk darboties šķidruma sūknis (F), tiek atvērts uzpildīšanas vārsts.
2. Pilnais stāvoklis
Līdz ko sāk darboties hidrauliskais sūknis (C), sākas presēšanas process. Sviests ar spiedējsūkņa (I) palīdzību tiek izspiests no iekārtas (9), kamēr atlikums paliek spiedē.
3. Atvērtais stāvoklis
Kad forma ir pilna, tad prese atveras un ar cilindru palīdzību izspiež kakao rausi no iekārtas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants