Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 1.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 2.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 3.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 4.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 5.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 6.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 7.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 8.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 9.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 10.
  • Prezentācija 'Garšvielu karaliene - vaniļa', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Kvalitāte
Labas kvalitātes vaniļas pākstīm jābūt:
Gludām,
Spīdīgām
Elastīgām,
Savukārt vaniļas cukuram - ļoti aromātiskam, bez tādas kā ķīmiskas blakussmaržas. Viskvalitatīvākajā vaniļas cukurā ir saredzami mazi tumši punktiņi, kas liecina, ka tas patiešām ir īsts.
Atšķirībā no kanēļa, vaniļa samazina apetīti, un speciālisti iesaka nēsāt līdzi paciņu ar vaniļas cukuru un brīžos, kad uzmācas nepārvarams izsalkums, to pasmaržot. Tas atturēs no pārēšanās.

Audzēšana
Mūsdienās vaniļu audzē Ceilonā, Dienvidamerikā, Madagaskarā, Meksikā, Karību jūras salās u.c. Viena no zināmākajām un kvalitatīvākajām ir meksikāņu, burboniešu vaniļa no Taiti.
Tirgū vaniļa nonāk kā tumšas pākstis vai kā pulveris, kas saberzts ar cukuru.

Autora komentārsAtvērt
Atlants