Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 1.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 2.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 3.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 4.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 5.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 6.
  • Konspekts 'Kafija un tās noslēpumi', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Fakti
Visdārgākā pie mums nopērkamā kafija ir Jamaica Blue Mountain aptuveni 100Ls/kg, kā arī Īstā Havajas Kona apmēram 54Ls/kg.
Kafija un radošs gars- kafiju acīmredzot tās brīnišķīgās spējas radīt možu prātu un vairot darbaspējas dzēruši daudzi pasaules dižgari, piemēram, Tvens, Bairons, Gēte, Vāgners. A. Šindlers par Bēthovenu raksta: „Kafija bija ēdamviela, bez kuras viņam bija visgrūtāk iztikt un sagatavošanas procedūru viņš veica ar tādu rūpību, kāda pazīstama tikai austrumniekiem. Tasītei paredzētā deva bija 60 pupiņas, un bieži vien tās tika precīzi noskaitītas.”
Kafijas lietošanas pieaugumu atspoguļo pasaules neapstrādātās kafijas patēriņa tendence pēdējo 250 gadu laikā.

1750. g. – 600 000 maisi ar kafiju, 1850. g. – 4 miljoni maisi ar kafiju, 1950. g. – 36 miljoni maisi ar kafiju, 1995. g. – 94 miljoni maisi ar kafiju, 2000. g. – 103 miljoni maisi ar kafiju.

Kas zina, varbūt pasaulē ievērojamākie izgudrojumi, idejas, sacerējumi radušies pateicoties tieši kafijai, bet paši autori to nemaz nezina? Lai nu kā, kafija ir sens un spēcīgs dzēriens. Reizēm bīstams. Ar to ir jārēķinās, jārespektē un jāmīl. Un jāļauj tai ienāk katrā mūsu šūnā ikreiz, kad, pieskaroties karstajai kafijas tasītei, kā lūgšanā aizveram acu plakstiņus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants