Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 1.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 2.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 3.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 4.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 5.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 6.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 7.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 8.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 9.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 10.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 11.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 12.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 13.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 14.
  • Referāts 'Jogurta derīguma termiņš', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Jogurta ķīmiskais sastāvs    4
2.  Optimālie uzglabāšanas nosacījumi    5
2.1.  Iepakojums    5
3.  Iespējamie bojāšanās veidi, faktori    7
4.  Uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējas    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
„Baltais Eko” jogurts 100 g satur: olbaltumvielas 3,7 g, ogļhidrātus 15,0 g, taukus no 2,8% – 3,6%, tā enerģētiskā vērtība 101–108 kJ/427–456/kcal, jogurts tiek ražots no kvalitatīva piena, ogu džema, dabīgām piedevām un cukura.
„Baltais Eko” jogurts jāuzglabā +2 līdz +6 ˚C temperatūrā atbilstošā iepakojumā, tā realizācijas laiks ir līdz 20 dienām.
Iepakojumam ir ļoti nozīmīga loma attiecībā pret produktu, tas aizsargā jogurtu no ārējās vides faktoriem, tādējādi nodrošinot vēlamo un nepieciešamo kvalitāti. Lai tiktu panākta lielāka efektivitāte, katrs jogurta veids ir jāiepako tam atbilstošā iepakojumā.
Noskaidroti jogurta optimālie uzglabāšanas apstākļi un nosacījumi, kas turpmāk palīdzēs patērētājam ne tikai droši uzglabāt jogurtu, bet arī pareizi izvēlēties.
Jogurta bojāšanos var izraisīt iekšējie un ārējie faktori. Pie iekšējiem pieder: mikroorganismi, ķīmiskais sastāvs, pārtikas piedevas, aktīvais skābums un ūdens aktivitāte, bet pie ārējiem: uzglabāšana, iepakošana, skābekļa klātbūtne, termiskās apstrādes veids, saules stari, sanitāri higiēniskie apstākļi, patērētājs, kā arī pareiza dzīvnieka ēdināšana.
Izpētītas dažādas uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējas un izsecināts, ka bioloģiskajam jogurtam tas nav nepieciešams, jo tas stipri un nevajadzīgi ietekmētu un pat izmanītu produkta kvalitāti un unikalitāti.
Diemžēl referāts nav uzrakstīts tik labi kā sākumā tika plānots, jo bija grūti atrast un apkopot iegūto informāciju, tomēr svarīgākais šajā darbā ir aprakstīts un tā kā mērķis galvenokārt bija iepazīstināt referāta lasītāju ar jogurta derīguma termiņu nevis konkrēti un pilnībā izpētīt, tad var secināt, ka sākotnējais mērķis ir sasniegts.

Autora komentārsAtvērt
Atlants