Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Gurķumētra', 1.
  • Referāts 'Gurķumētra', 2.
  • Referāts 'Gurķumētra', 3.
  • Referāts 'Gurķumētra', 4.
  • Referāts 'Gurķumētra', 5.
  • Referāts 'Gurķumētra', 6.
  • Referāts 'Gurķumētra', 7.
  • Referāts 'Gurķumētra', 8.
  • Referāts 'Gurķumētra', 9.
  • Referāts 'Gurķumētra', 10.
  • Referāts 'Gurķumētra', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    1
2.  Vēsturiskais raksturojums    2
3.  Gurķumētras ķīmiskais sastāvs    3
4.  Gurķumētras raksturojums    4
4.1.  Augšanas reģions    4
4.2.  Iegūšana    4
4.3.  Uzglabāšana    4
5.  Izmantošana praktiski    5
5.1.  Pielietošana uztura gatavošanā    5
5.2.1.  Biezpiens ar gurķumētru    6
5.2.2.  Gurķu salāti ar gurķumētras krējumu    7
6.  Secinājumi    8
7.  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Uzturu cilvēks uztver ar smaržu un garšu, un no šī viedokļa kulinārija ir visai sarežģīta māksla, kur visiem komponentiem ir jābūt harmoniskā līdzsvarā. Savukārt garšaugi un garšvielas ēdienu padara neatkārtojamu un dod cilvēkam estētisku baudījumu.
Garšaugi un garšvielas ne vien uzlabo un bagātina ēdienu garšu un smaržu, bet arī, zinot, ka prasmīgi izmantotas garšvielas un garšaugi labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu, aknu un nieru darbību, asinsspiedienu, vielmaiņu un iedarbojas dezinficējoši, kā arī cīnās pret dažādām slimībām ir grūti pārvērtēt šo augu nozīmi. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants