Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 1.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 2.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 3.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 4.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 5.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 6.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 7.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 8.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 9.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 10.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 11.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 12.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 13.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 14.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 15.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 16.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 17.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 18.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 19.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 20.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 21.
  • Referāts 'Nitrātu un nitrītu klātbūtne gaļas izstrādājumos', 22.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Teorētiskā daļa    3
1.1.  Nitrāti un nitrīti    3
1.2.  Nitrātu un nitrītu ietekme uz veselību    4
1.3.  Gaļas nepieciešamība cilvēka organismā    6
1.4.  Gaļas izstrādājumu sortiments    7
1.5.  Desu dalījums pēc kvalitātes    8
1.6.  Prasības gaļas izstrādājumu ražošanā    9
2.  Praktiskā daļa    11
2.1.  Materiāli un metodes    11
2.1.1.  Darbā izmantotie materiāli    11
2.1.2.  Darbā izmantotās metodes    13
2.2.  Rezultāti, to analīze    14
3.  Secinājumi    17
  Izmantoto avotu saraksts    8
  Anotācija    19
  Annotation    20
Darba fragmentsAizvērt

3. Secinājumi
Darbā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies – veikalos nopērkamo gaļas izstrādājumu sastāvā ir nitrāti un nitrīti, taču pašu audzētu vai medītu dzīvnieku gaļas sastāvā to nav.
Vārīto desu sastāvā nitrāti un nitrīti ir daudz vairāk nekā pusžāvētajās, žāvētajās un kūpinātājās desās.
Nitrāti un nitrīti ir universālas vielas, kuras var pievienot ne tikai pārtikai, bet pat kā sprāgstvielu sastāvdaļu.
Šīs vielas lielos daudzumos var ļoti kaitēt cilvēka veselībai. Nitrātu un nitrīti var izraisīt onkoloģiskas slimības, alerģijas un īslaicīgas veselības problēmas. Šīs pārtikas piedevas ir aizliegtas lietot uzturā bērniem, kuri nav sasnieguši 6 mēnešu vecumu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants