Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Auzu pārslas', 1.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 2.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 3.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 4.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 5.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 6.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Auzu pārslas iegūst no augstākā labuma neskaldītiem, tvaicētiem auzu putraimiem, tos vēl papildus 5 līdz 8 minūtes tvaicējot, līdz putraimi kļūst mīksti. Pēc tam tos iztur noteiktu laiku, lai tvaika mitrums sadalās vienmērīgi visā tilpumā, tad spiež starp gludiem valčiem, tā iegūstot 0,5 – 0,7 mm biezas pārslas, kuras izžāvē un saiņo. Iegūtās pārslas ir trauslas, tās ieteicams realizēt tikai fasētā veidā. Tā kā auzu pārslu iegūšana ir komplicēta, tad šajā laikā notiek auzu graudu esošo taukvielu mehāniskā sadalīšana – molekulu saārdīšana un atlikušās taukvielas strauji oksidējas, tāpēc pārslas drīz vien sarūgtē, un tās tas ir viens no lielākajiem trūkumiem. Tiek ražotas vairāku veidu auzu pārslas: auzu pārslas, ātri vārāmās un pilngraudu auzu pārslas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants