Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Kafija', 1.
  • Referāts 'Kafija', 2.
  • Referāts 'Kafija', 3.
  • Referāts 'Kafija', 4.
  • Referāts 'Kafija', 5.
  • Referāts 'Kafija', 6.
  • Referāts 'Kafija', 7.
  • Referāts 'Kafija', 8.
  • Referāts 'Kafija', 9.
  • Referāts 'Kafija', 10.
  • Referāts 'Kafija', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Ekonomiskā nodaļa    3
  Prečziniskā nodaļa    4
  Kafijas sastāvs    6
  Klasifikācijas nodaļa    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Ievads



Kafija - mūžzaļš karsto klimatisko apgabalu krūms, retāk koks. Kafijas dzimtene ir Etiopija. Kafija pazīta jau apmēram tūkstoš gadu pirms mūsu ēras. Eiropā tā parādijās 16 gadsimtā. Pasaulē zināmas vairāk nekā 60 kafiju sugas. Labāka kafijas audzēšanas vietas ir kur sastopams tropiskais klimats un viena no šādām vietām ir Brazīlija no kurienes nāk ¾ no visas pasaules kafijas produkcijas. Tur ierīkotas lielākas kafijas plantācijas pasaulē, dažas no tām ir miljoniem koku, un tās plešas daudzu kilometru garumā. Latvijā kafija parādijās 19 gs. otrajā pusē.
Kursa darba mērķis ir apskatīt kafijas tapšanas tehnaloģijas un izpētīt kafijas patēriņu un importu Latvijas iekšē’jā tirgū.
Darbā tiks izmantoti vairāki literāri avoti un Latvijas statistikas pārvaldes dati.

Autora komentārsAtvērt
Atlants