Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Ēdienkartes analīze', 1.
  • Paraugs 'Ēdienkartes analīze', 2.
  • Paraugs 'Ēdienkartes analīze', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un ieteikumi

Pēc ēdienreižu procentuālā sadalījuma mana ēdienkarte aptuveni atbilst zinātnieku aprēķinātajai ēdienkartei. Lai tā pilnībā atbilstu, tad man vairāk vajadzētu ēst brokastīs un izlaist starpēdienreizi, kā arī vajadzētu kaut ko ēst vakariņās. Taču attiecībā uz vakariņām, uzskatu, ka vakarā ēst nav veselīgi, jo arī gremošanas orgāniem naktī ir jāatpūšas. Tā kā man sanāk ēst divas reizes pusdienas, tad uzskatu, ka mans organisms saņem diennaktī visu nepieciešamo.
Nepieciešamo diennakts kaloriju daudzumu (2500 - 3000 kcal) cilvēks uzņem ar dažādiem uztura produktiem: olbaltumvielām, taukiem un ogļhidrātiem. Sastādot dienas uztura ēdienkarti jāievēro, ka pieaugušam cilvēkam diennaktī jāuzņem 80 - 100 g olbaltumvielu, 60 - 80 g tauku, 350 - 450 g ogļhidrātu.
Bez minētajām uzturvielām uzturā jābūt noteiktam daudzumam vitamīnu.
Olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu attiecībai uzturā būtu jābūt 1:1:4.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants