Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 1.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 2.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 3.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 4.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 5.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 6.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 7.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 8.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 9.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 10.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 11.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 12.
  • Referāts 'Garšas kaislības dažādās kultūrās', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Āzijas garšas kaislības    4
1.1.  Japāņu virtuve    4
1.2.  Ķīniešu virtuve    6
1.3.  Taizemiešu virtuve    7
1.4.  Indiešu virtuve    8
  Nobeigums    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Lielākā daļa pētnieku apgalvo, ka Āzijas virtuves lietderība galvenokārt ir saistīta ar zema gaļas un dzīvnieku tauku patēriņu. Patiesi, Ķīnai, Japānai gaļa ir drīzāk greznība. Jo lopkopība šajās valstīs nekad nav bijusi tik attīstīta kā Eiropā. Tādējādi plašu ganību trūkums ir labi kalpojis Āzijas iedzīvotājiem. Kopš seniem laikiem tos izceļ ar izcilu veselību un aktīvu ilgmūžību. Ķīnā, piemēram, visaugstākais procents cilvēku, kuru vecums pārsniedz 100 gadus.
Un cik slaidi ir aziāti! Starp tiem diez vai var atrast bezveidīgus vīriešus un sievietes. Pirmkārt, pateicoties ēdienu sabalansēšanai. Otrkārt, pateicoties īpašai maltītes kultūrai. Miniatūri tases un šķīvji, mazi ēdiena gabaliņi, kas ērti paņemt ar irbulīšiem – tā ir harmoniska piesātinājuma recepte bez riska figūrai un veselībai. Turklāt irbulīši izrādās lielisks līdzeklis bērnu smalkās motorikas attīstīšanai. Īpaši pētījumi ir pierādījuši, ka austrumu bērni, kuri ēd ar irbulīšiem, ievērojami pārsniedz savus vienaudžus intelektuālā ziņā.
Un, protams, attieksme pret ēdienu kā pret baudu, bet ēdiena gatavošanu kā pret mākslu – arī daudz ko izskaidro. Un kvalificētu šefpavāru iedvesmotās sejas, grezni ēdieni un neaizmirstamā gaume. Tas viss saliekas maģiskajā vārdu savienojumā - "Āzijas virtuve".

Autora komentārsAtvērt
Atlants