Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:101374
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

“Visur pasaulē tagadējie iedzīvotāji pieprasa tiesības par rītdienas pilsoņiem, apdraudot viņu labklājību un dažreiz viņu dzīvi,” ir teicis ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas ģenerāldirektors Fedeiko Meijers#1.
“Šajā darbā tiks apskatīti zinātnes attīstības atsevišķi piemēri, sabiedrības vadītāju, lēmumu pieņēmēju rīcība un zinātnieka darba ētikas jautājumi. Minētie piemēri izmantoti no masu informācijas līdzekļiem.
UNESCO ir izveidota Analīzes un prognozēšanas nodaļa, tās vadītājs Bindē Žeroms savā rakstā “Sabiedrības nākotnes ētika”#2 atzīmē, ka arvien vairāk un vairāk pārmaiņu paātrinājums tiek izmantots kā aizbildinājums, lai attaisnotu mūsu aklumu attiecībā pret nākotni.
Sabiedrība cieš no sagrozītām attiecībām ar savu laiku. Darbojas pretruna starp: no vienas puses sabiedrībai nepieciešams, lai tā izdzīvotu un uzplauktu nākotnē, no otras puses tai jādarbojas reālajā laikā lai tiktu galā ar globalizācijas izaicinājumiem, tai pašā laikā stājoties pretim jauno tehnoloģiju uzbrukumam.
Sabiedrība gaida tūlītējus rezultātus. Tā ir mūsdienu laika tuvredzība. Sabiedrības vadītājiem un likumu pieņēmējiem jāparedz gaidāmais. Nepieciešams ilgtermiņa redzējums. Tāpēc UNESCO izveidoja Analīzes un prognozēšanas nodaļu. Starptautiskajai plānošanai un paredzējumam jāmācās ņemt vērā mazticamo, neskaidro, pat neparedzamo. Piesardzība kļuvusi par nepieciešamību strauju zinātnisku un tehnoloģisku pārmaiņu laikmetā. Mantojuma jēga sniedzas pāri redzamajam. Tā aptver netaustāmo un simbolisko, ētisko, ekoloģisko, ģenētisko. Tautā ir teiciens: jo ātrāk mašīna brauc , jo spilgtākie jābūt tās starmešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1145297
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties