Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:238324
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vīns ir viens no visvecākajiem pasaulē pazīstamajiem dzērieniem, kas ir iecienīts un plaši tiek lietots arī mūsdienās. Bieži tā lietotājiem grūtības sagādā izvēle. Laika gaitā izstrādājusies īpaša vīna lietošanas etiķete, kuru nav obligāti jāievēro. Tā balstās uz vīna lietotāju pieredzi, kā arī dažādiem estētiskiem un ķīmiskiem aspektiem. Šo etiķeti ievērojot, gan vīnu, gan ēdienu var izbaudīt kvalitatīvāk un pilnīgāk .
Pirmkārt, izvēloties vīnu, jāzina, kas ir tā potenciālais lietotājs – maltītes dalībnieku sastāvs. Ja paredzēts ieturēt maltīti ar biznesa partneri, viņu ieteicams pagodināt ar vērtīgu vīnu, taču vakariņās draugu lokā lietot var arī vieglu sarkanvīnu vai baltvīnu.
Svarīgi pirms maltītes uzsākšanas procesa noskaidrot, vai vīna izvēle ir pakārota ēdienam vai otrādi. Ideālajā variantā ir jābūt balansam un saskaņotībai. Jāņem vērā to, ka spēcīga garša iznīcina mērenu vai maigu, tāpēc vīnam un ēdienam jāpieder vienai klasei. Piemēram, nav ieteicams dzert sarkanvīnu pie zivju ēdieniem, jo šī kombinācija lietotāja mutē atstāj ilgstošu nepatīkami metālisku piegaršu, savukārt zivis iesaka lietot kopā ar baltvīnu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties