Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:799677
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

(1) Lai sasniegtu diplomdarba mērķi, vispirms nepieciešams apskatīt vērtspapīru tirgus būtību. Svarīga vieta finansu sistēmā pieder finansu tirgum, kurā notiek finansu instrumentu pirkšana un pārdošana. Tieši ar finansu tirgu pirmām kārtam sastopas uzņēmējs, tieši tajā viņš meklē sev nepieciešamos naudas līdzekļus. Mūsdienas literatūrā finansu tirgu darbība tiek apskatīta no investēšanas viedokļa.
(2) Populārajā E.Haimana mācību grāmatā “Mazā treidera enciklopēdija” vērtspapīru tirgus, t.i. fondu tirgus tiek definēts kā “naudas tirgus un kapitālu tirgus kopums fondu instrumentu tirdzniecības jomā, kas apliecina savu īpašnieku īpašuma tiesības uz dažādiem preču veidiem iepriekš minētajos tirgos”. [27] Šīs definīcijas priekšrocība ir precizitāte un aktualitāte. Tai pat laikā šī definīcija nevisai atbilst pārējas ekonomikas apstākļiem.
No cita viedokļa fondu tirgu apskata V. Ļaļins un P. Vorobjevs. Viņi mēģina apvienot rietumu pieeju ar postsociālisma praksi un definē vērtspapīru tirgu kā “naudas līdzekļu nodošanu no kapitāla īpašniekiem personām, kurām šī nauda ir vajadzīga” [26]. Šīs definīcijas priekšrocība un vienlaicīgi arī trūkums ir tās lakoniskums. Šī definīcija ir pārāk “šaura”, jo vērtspapīru tirgus ir kaut kas vairāk, nekā vienkārši kapitāla piesaistīšana. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties