Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:727412
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādēļ mūsu senči izgudroja šīs savādās būtnes? Mitoloģisko radību izcelsme meklējama šumeru, babiloniešuun ēģptieši nostāstos, bet līdz mūsdienām tās saglabājušās, pateicoties grieķiem , kuri iekļāva šīs lieliskās pasakas savā mitoloģijas pasaulē un nodeva tālāk Rietumu civilizācijai. Visām radībām, kas piedalās stāstos,ir kas kopīgs,- katrs no tiem ir krustojums vai radība, kas dzimusi no divu atšķirīgu būtņu savienības.Dievu spēki ir padarījuši iespējamu dabā neiespējamo
Grieķu mitoloģijā ir daudz hibrīdu, kas dzimuši no dažādām dievībām vai to pēctečiem.Jūras dievs Forkujs un viņa māsa, jūras briesmone Kēto,radīja Ehidnu- radību, kas bija pa pusei sieviete,pa pusei čūska. Sfinksa- bija radība ar sievietes seju, lauvas ķermeni un putna spārniem.
Ne mazāk biedējošas bija Ehidras trīs māsas gorgonas, no kuram visizdaudzinātākā ir Medūza.Senie grieķi uzskatīja sirēnas – jaunavas ar putnu ķermeņiem,un neatvairamu dziesmu, kas vilināja jūrasbraucējus nāvē.
Saskaņā ar mītiem arī cilvēkam ir bijusi nozīmīga loma savādo hibrīdu radīšanā.Visu mtisko radību izcelsme slēpjas kļūdainos priekšstatos.Ir pamats domāt,ka būtnēm, kas apvieno dažādus elementus, ir dziļāka nozīme.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties