Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:729168
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Arhitektūra 11. gadsimtā   
3.  Arhitektūras īpatnības Anglijā   
4.  Londonas Tauers   
5.  Sīkāk par Londonas Tauera arhitektūru   
6.  Nobeigums   
Darba fragmentsAizvērt

Šūpuļa torni uzcēla Eduards III, lai būtu vēl vieni jauni ūdens vārti, caur kuriem varētu nokļūt tieši karaļa rezidencē, kas atradās nākošajā tornī. Svētā Tomasa tornis ir viens no populāriem viduslaiku piļu objektiem. To cēla Eduards I ar dubultu mērķi : kā papildus dzīvojamās telpas karalim un kā vēl vienus vārtus, no kuriem karalis varēja ienākt pilī no Temzas puses. Vārtiem ir arī otrs nosaukums ‘’Nodevēju vārti’’, jo tiek uzskatīts, ka pa tiem ieveda ieslodzītos. Minētais tornis ir arheoloģisko būvju liecinieks ar vairākām nozīmēm. Tornis tika apgādāts ar modernām tā laika koka mēbelēm un neparastiem ornamentiem. Otrais tornis, kas līdzinās Baltajam tornim ir Eikvilda tornis, jo to gribēja celt kā papildinājumu greznajām karaļpils celtnēm. Tieši tajā tornī atrodas karaļa personīgā istaba. No arhitektoniskā viedokļa istaba bija ar skatu uz Temzu un pacēlās virs viena no pārejas tiltiem, tāpēc eju no tās uz pils teritoriju, sauca par Karaļa vārtiem. Šī torņa augšējā daļa bija uzcelta kā Henrija guļamistaba.

Nobeigums
Ja kādam arhitektūras objektam ir koka griesti, kupoli, velves, gaiša smilšakmens apdare un nomācošs izskats, tad var pieļaut domu, ka tas ir 11. gadsimta arhitekta mākslas darbs. Pateicoties Viljama Iekarotāja vēlmēm un darbiem, tagad ir iespēja aizbraukt uz Angliju un izstaigāt bijušo cietumu, cietoksni un bijušo karaļa rezidenci - Londonas Taueru. Taueram ir dažnedažādi stāsti un baisi mīti par savu 10 gadsimtu ilgo vēsturi. Tauers arī raugoties no Anglijas arhitektūras viedokļa ir īpašs mākslas darbs, jo tomēr 11.gadsimta romānika Anglijā atšķīrās no pārējām valstīm.
Mūsdienās Londonas Tauers ir viena no ievērojamākajām apskates vietām Lielbritānijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties