Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:407779
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 28 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Abstract    3
  Ievads    5
1.  Internets un tā vēsture    6
1.1.  Kas ir Internets un kā to izmanto    6
1.2.  Interneta vēsture    9
1.3.  Interneta pirmsākumi Latvijā    10
1.4.  World Wide Web vēsture    11
2.  Interneta pieejamība Rīgā    14
3.  Interneta izmantošanas nepieciešamība un pieejamība Rīgas iedzīvotājiem    15
3.1.  Aptaujas rezultāti un to analīze    16
  Secinājumi    22
  Nepublicētie materiāli    26
  Pielikums    27
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Izlasot un izpētot Interneta un tā dažādo servisu vēsturi ir redzams, ka tā izveidē tika ieguldīts ļoti ilgs laiks un daudz darba. Tas nav vienkārši ticis izveidots un atstāts neattīstoties - tas konstanti ir attīstījies jau no tā pirmsākumiem. Varu izsecināt, ka tieši mūsdienās Internets ir ieguvis ļoti lielu popularitāti, jo vēl deviņdesmitajos gados, Internetu ārpus mācību un militārajām iestādēm izmantoja ļoti reti. Vairums no jau piedāvātajiem servisiem ir aizstājuši vecākus, lēnākus un neizdevīgākus servisus (piemēram, e-pasts). Uz to visu kopumā skatoties, var teikt, ka Internets ir pagājušā gadsimta svarīgākais izgudrojums (ja ne otrais svarīgākais, un tā tas ir tikai tad, ja dators ir pirmais).
Rīgā Internets arī jau ir ticis ļoti tālu, salīdzinot ar citām valsts pilsētām un citu valstu pilsētām. Rīgā centrā Interneta pieslēgums ir pieejams gandrīz uz katra soļa - ja mobilajam telefonam ieslēdz bezvadu Interneta adapteri, tad ik pēc dažām sekundēm ejot cauri centram parādīsies paziņojums, ka tuvumā atrodas bezvadu Interneta tīkls, ar kuru ir iespējams savienoties. Pat ārpus centra tas ir sastopams bibliotēkās, kafejnīcās, datoru zālēs, skolās un daudzviet citur. Tātad pat ja mājās nav pieejams Interneta pieslēgums, ja vēlās, pie strādājoša datora ar Interneta pieslēgumu ir iespējams piekļūt gandrīz jebkurā dienas laikā.
Pēc veiktās aptaujas rezultātiem tiek secināts, ka Rīgā kopējā situācija ir ļoti laba - Internets ikdienā ir pieejams gandrīz visiem aptaujātajiem, un ar tā kvalitāti lielākā daļa ir apmierināti. Šajā ziņā Rīga ir priekšā vairākām valstīm. Lielākajai daļai Interneta lietotāju tas arī ir pieejams mājās un tas pierāda, ka cilvēki to izmanto ikdienā līdztekus tādām tehnoloģijām, kā televizors vai radio. Aktivitāšu ziņā, Latvija no pārējām valstīm īpaši neatšķīrās, kaut gan ir sfēras, kurās Latvija atpaliek, piemēram, spēļu spēlēšana tiešsaistē. To varētu uzlabot, ja Latvijā spēles un to spēlēšana tiktu popularizēta, un arī vairāk būtu atbalstīti Latviešu spēļu veidotāji, jo līdz šim Latvijā nav izstrādāta neviena komerciāli veiksmīga video spēle. Šajā ziņā Latvija krietni atpaliek.
Iegūtie rezultāti var palīdzēt Rīgas domes amatpersonām saprast, kāds ir interneta stāvoklis Rīgā un kā to vislabāk izmantot.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties