Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591823
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Termiski apstrādāta piena, saldā krējuma, iebiezinātā piena, sausā vājpiena un sausā pilnpiena vispārīgās tehnoloģiskās shēmas.
Homogenizācijas, termizācijas, pasterizācijas u.c. procesu ietekme uz mikroorganismu attīstību.
Raksturīgākie defekti ko rada mikroorganismi.
Saldējuma, sviesta, skābā krējuma, biezpiena, biezpiena izstrādājumu un siera tehnoloģiskās shēmas.
Faktori, kas nosaka siera mikrofloru.
Aizsargkultūras dažādu sieru ražošanā.
Termiski apstrādāta piena ražošana
Termiski apstrādāts piens ir viens no visvairāk ražotajiem un pārdotajiem piena produktiem pasaulē
Atšķirīgs – tauku saturs – 0,5 % - 3,8 %
iesaiņojuma veids
tilpums
tirdzniecības nosaukums
Pasterizētu pienu var bagātināt ar olbaltumvielām, minerālvielām, vitamīniem un bifidobaktērijām



Tehnoloģiskie posmi, kas ietekmē mikrofloru
Atdzesēšana 4 – 6 oC
Uzglabāšana < 6 oC, ne ilgāk kā 36 h, piena pārstrādē drīkst izmatot pienu, kur kopējais baktēriju daudzums nepārsniedz 300 000 KVV/ml
Termiskā apstrāde - pasterizācija, temperatūras izvēle atbilstoši izvelētajai metodei, pasterizācijas efektivitāti novērtē ar fosfotāzes un peroksidāzes reakcijām.
Pienam fosfotāze - negatīva, peroksidāze – pozitīva.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties