Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:854173
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Materiālā atbildība   
1.1.  Materiālās atbildības veidi prakses uzņēmumā   
1.2.  Materiālās atbildības līguma noformēšana   
1.3.  Darba devēju un darbinieku pienākumi materiālo vērtību saglabāšanā   
2.  Vadības process uzņēmumā   
2.1.  Prakses uzņēmuma struktūra   
2.2.  Vadības līmeņi un to funkcijas   
2.3.  Vadītāja vadības stils   
2.4.  Vadītāja peronība, individuālais stils, autoritāte   
2.5.  Vadītāja attiecības ar darbiniekiem, konfliktsituāciju risināšana   
3.  Paškontrole   
3.1.  Paškontroles mērķi, uzdevumi, tās raksturojums saistībā ar prakses uzņēmumu   
3.2.  Sanitāro normu ievērošanas un kvalitātes kontrole prakses uzņēmumā   
4.  Uzņēmuma saimnieciskās darbības galvenie radītāji   
4.1.  Preču apgrozījuma uzskaite un analīze uzņēmumā   
4.1.1.  Apgrozījuma plānošana   
4.1.2.  Apgrozījuma uzskaite atsevišķos periodos   
4.1.3.  Apgrozījuma uzskaite, analīze   
4.1.4.  Preču apgrozījuma palielināšanas iespējas   
4.2.  Materiālo vērtību uzskaite, atskaišu veidi, to sastādīšanas kārtība, termiņi   
4.2.1.  Pamatlīdzekļi, to raksturojums   
4.2.2.  Mazvertīgais inventārs, to raksturojums   
4.2.3.  Pamatlīdzekļu un māzvērtīgā inventāra uzskaite   
4.2.4.  Inventarizācija prakses uzņēmumā, dokumentu noformēšana   
4.2.5.  Nolietojuma aprēķiņāšana   
4.3.  Grāmatvedības uzskaites organizācija uzņēmumā   
4.3.1.  Grāmatvedības struktūras raksturojums prakses uzņēmumā   
4.3.2.  Uzņēmuma konta plāns   
4.3.3.  Kases un bankas dokumenti   
4.3.4.  Kases un bankas dokumentu noformēšana   
4.3.5.  Uzņēmuma nodokļu veidi   
4.3.6.  Uzņēmuma nodokļu veidu raksturojums   
4.3.7.  Uzņēmuma nodokļu veidu aprēķināšana   
4.3.8.  Uzņēmuma nodokļu pārskaitīšana Valsts budžetā   
4.3.9.  Grāmatvedības dokumentu klasifikācija   
4.3.10.  Grāmatvedības dokumentu veidi uzņēmumā   
4.4.  Uzņēmuma gada pārskats   
4.4.1.  Bilance   
4.4.2.  Peļņas un zaudējuma aprēķins   
4.4.3.  Naudas plūsmas aprēķins   
4.4.4.  Pielikums, ziņojums, to analīze   
4.4.5.  Statistiskie pārskati   
5.  Uzņēmuma darbības izvērtējums, attīstības perspektīvas, priekšlikumi   
5.1.  Uzņēmuma darba vērtējums   
Darba fragmentsAizvērt

Prakses laikā es stradāju vienā no Rīgas rajona krodziņā ar nosaukumu „ XXX”, kura atrodas Jurmalas gatvē 35, Rīgā.
Uzņēmumā valda stingrie noteikumi par iekšējiem darba kartības noteikumiem, ūgunsdrošību, apģerba hiģiēnu un riska analīzes kritiskajos kontroles punktos. Visiem darbiniekiem obligāti jāveic pārtikas produktu sanitāro ekspertīzi vai nu organoleptiski, vai gadījumā ja radījušas aizdomas par nekvalitatīvo pārtiku, tad jāveic laborotorisku ekspertīzi, lai izvairītos no nekvalītatīvas pārtikas nokļušanu uzturā. Ja darbinieks neievero šos noteikumus, priekšnieks uzliek sodu ka bridinājumu vai naudas izteiksmē.
Šie noteikumi ir novietoti redzamā vietā, lai atgadinātu darbiniekiem par viņa pienakumiem.
Uzņēmums pieder tikai vienam īpašniekam. Uzņēmumām ir ierobežota mantiskā atbildība, un tās nozīme ka īpašnieks atbild tikai ar uzņēmumā ieguldītā īpašuma daļu, bet viņš neatbild ar savu personisko mantu.
Katrs darbinieks, kurš strādā uzņēmumā paraksta līgumu, par pilnu mantisku atbildību (paraugs Nr.1) un materiālā atbildība iestājas visiem darbiniekiem, ar kuriem tiek noslēgts darba līgums.

Līgumā tiek aprakstīti Darba devēju un darbinieku pienākumi materiālo vērtību saglabāšanai:

Darba devēja pienākumi:
Darba devēja pienākums radīt apstakļus, kas nepieciešami darbiniekam uzticētās mantas saglabāšanai, iepazistināt darbinieku ar likuma paredzēto atbildību par darba devējam nodarītiem zaudējumiem, kā arī materiālo vērtību saglabāšanas, pieņemšanas, apstrādes un pārdošanas instrukcijām, normatīviem un noteikumiem.
Uzņēmumā „ XXX” direktors kontrolē grāmatveža, šef pavāra un darba vadītāja darbus. Šef pavārs ir atbildīgs par virtuves darbiniekiem, bet darba vadītājs savukārt kontrolē bārmeņa, viesmīļu un apkopējas darbu. Uzņēmuma īpašnieks ir ļoti kompetents cilvēks un pieklausas pie katra darbinieka priekšlikumiem, bet pēc tām izanalizējot visus priekšrocības un trūkumus pieņem lēmumu. Uzņēmuma darbinieku skaits ir 14 cilvēki un tas ļoti atvieglo direktora darbu, jo kolektīvs ir draudzīgāks netā lielos uzņemumos.
Organizatoriska struktūra uzņēmumā ir līdzīga funkcionālai struktūrai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties