Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966588
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Norādīt projekta nepieciešamības pamatojumu jeb sniegt konstatētās problēmas aprakstu
Bolderāja ir liels Rīgas mikrorajons, kurā saskaņā ar Rīgas pašvaldības datiem nav neviena parka vai aktīvās atpūtas kompleksa, kurā iedzīvotājiem pavadīt brīvo laiku ar savām ģimenēm. Jauniešiem nav neviena skeitparka, tāpēc tie ar dēļiem un skrituļslidām brauc pa mikrorajona ielām, ar to izraisot CSN kā arī apdraudot savu un līdzcilvēku drošību. Patreiz izpostītā un pamestā parka teritorija (1,5 ha platībā) ir piesārņota, augi ir iznīkuši, esošie ir nekopti. Parkā ir ļoti lieli pusnokaltuši lapu koki un piejūras zonai raksturīgas priedes, kurām šis projekts varētu pagarināt dzīvi. Parkā nav nevienas laternas un tumšajā diennakts laikā ir bīstami caur to iet. Taciņas trotuāra plāksnes ir saplaisājušas, sadrupošas vai to nav vispār. Nav neviena soliņa un ir vairākas nelielas, pussadrupušas ķieģeļu būves, kas agrāk varētu būt bijušas lapenes.
Satiksmi uz Bolderāju nodrošina Rīgas satiksmes autobusu maršruti 3., 13., un 36., kā arī Rīgas mikroautobusu satiksmes 246. un 257. mikroautobusi.
Rīgas teritorijas plānojumā 2006.-2018.gadam Bolderājas attīstībai ir pievērsta uzmanība vairākos virzienos, gan ostas zonu, gan infrastruktūras. Kopš 2014.gada sākuma Bolderājā ir nodotas ekspluotācijā divas no četrām sociālajām mājām, kurās kopā būs 299 dzīvokļi. Blakus esošajā mikrorajonā Daugavgrīva, kurā dzīvo gandrīz 10000 iedzīvotāju, arī nav šādu aktīvās atpūtas iespēju. Tāpēc atpūtas parku varētu izmantot ne tikai Bolderājas esošie un topošie iedzīvotāju, bet arī Daugavgrīvas iedzīvotāji.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344870
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties