Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309782
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Pārtikas produkti satur    2
  Ogļhidrāti    2
  Tauki    3
  Olbaltumvielas    3
  Vitamīni    3
  Minerālsāļi    4
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas produkti satur.

1.Neorganiskas vielas (ūdens, sāļi)
2.Vitamīnus
3.Uzturvielas (tauki, olbaltumvielas, ogļhidrāti)
Ogļhidrāti.
Tos iedala:
1.vienkāršajos jeb monosaharīdos (CnH2nO)

Glikoze C6H12O6, fruktoze – vīnogu cukurs. Glikozes līmenis asinīs ir nemainīgs 3,3 – 5,5mmol/l. Lieko glikozi insulīns pārvērš par glikogēnu – dzīvnieku ciete.

2.saliktie ogļhidrāti
disaharīdi – veido 2 monosaharīdi (biešu cukurs jeb saharoze; piena cukurs jeb laktoze)
polisaharīdi – daudzi monosaharīdi (ciete; glikogēns jeb dzīvnieku ciete – dzīvnieku gaļa; celuloze)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties