Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:629322
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tikai pēc pumpuriem var pateikt, kā šie koki atšķiras no pārējām sugām. Labvēlīgos apstākļos, tā sauktie sekundārie pumpuri ir izstrādāti, lai vēl ātrāk reaģēt uz dažādām pārmaiņām, laikapstākļiem, dzīvām būtnēm, u.c. Vairums vītolu ir krūmi, Sudraba Vītols ir viens no izņēmumiem ar koka formas izcelsmi. Šī ir vispazīstamākā un lielākā vītolu suga, kas sasniedz apmēram 30 metru augstumu.

Sudraba Vītola ziedi ir, tāpat kā visiem vītoliem, ļoti vienkāršas struktūras. Tas nav viss, ne vienmēr apputeksnēšanai vajadzīgs, visa zieds tā, ka apmēram 5 cm garas ziedlapas ir salīdzinoši neuzkrītošas. Vienkāršs ziedēšanas laiks mūsdienās jāinterpretē tādējādi, ka vītoli nav klasificējamas kā īpaši oriģināli, bet, gluži pretēji, jo īpaši nesen, jo evolūcijas laika gaitā ir bijis arvien lielāka samazināšanās redzamo ziedu sulas sastāvdaļās. Apputeksnēšanās notiek kukaiņiem vācot nektāru sulas gadījumā.
Kura strauji attīstās augļu kapsulās, kas pārsprāgst vasaras sākumā uz koka un tiek apsētas ar lidojošo matiņu sniegtajām sēklām. Kopumā var teikt, ka raudošais vītols ir meistars visnelabvēlīgākajo apstākļu pielāgošanā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties