Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250746
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkurā pārtikas produktā ir:
1)piesārņojums (mikotoksīni- rodas pelējuma sēņu iedarbībā, zarnu nūjiņas, salmonellas, stafilokoki u.c.) (Antibiotikas, pesticīdi-30 sai-mi, hormonpreparāti).
2) pārtikas piedevas. Sāka lietot jau Galleja p.m.ē. aromatizētajos vīnos, pirms 1000 gadiem ķīnieši izmantoja etilēnu un propilēnu, tomātu, banānu u.c. ātrākai nogatavināšanai. Mūsdienās pazīstamas vairāk kā 20 pārtikas piedevu klases. Tās ir konservanti, krāsvielas, skābes regulētāji, humektanti(pret izžūšanu- glicerīns), vielas, kas kavē salipšanu, krāsa saglabāšanu, saldinātāji, iebiezinātāji u.t.t.
Pirmo reizi pārtikas piedevu kopējo sistematizējošo tabulu izdeva ASV 1958. g. (GRAS list), kurā tika ierakstītas visumā drošas vielas. Eiropā pārtikas piedevas atzīmētas ar E.
1.Konservanti – tiek izmantoti ķīmiskai konservēšanai.
1)Antimikrobiālie konservanti:
Sorbīnskābe un tās Na un K sāļi- sorbīti E 200 E 201 E203.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties