Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:227286
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Delta ritma dominance arī ir tā, kas raksturo brīdi, kad cilvēks ir iegājis tā sauktajā “dziļajā miegā”, kuru angļu literatūrā arī nereti sauc par “slow wave sleep” jeb “lēno viļņu miegu”. Tātad, no miegainības brīža līdz ieslīgšanai dziļā miegā, cilvēks iziet cauri 4 stadijām, kuras attiecīgi apzīmē N1 – N4. No dziļā miega stadijas cilvēks pāriet tādā miega fāzē, ko sauc par ātro acu kustību miegu (no angļu valodas – rapid eye movement sleep, REM). REM miegam raksturīgi ir piedzīvot sapņus. Smadzeņu aktivitāte šajā miega fāzē EEG pierakstā atgādina nomodā esoša cilvēka smadzeņu aktivitāti, tādēļ arī otrs nosaukums šai miega fāzei ir paradoksālais miegs. Pēc šīs miega stadijas persona var pat īslaicīgi pamosties, bet tad strauji iemigt un iet cauri klasiskajām N1-N4 stadijām.
Tipisks miegs sastāv no vairākiem šādiem pilniem cikliem, kuros klasiskais miegs tiek pārtraukts ar REM miegu, kur katrs no cikliem ilgst aptuveni 90 minūtes. Līdz ar to vienas nakts laikā persona piedzīvo vidēji 4-6 šādus ciklus. Tuvojoties rītam cilvēks mazāku laika periodu pavada dziļā miega stadijās, bet proporcionāli pieaug REM miega ilgums. Otrajā attēlā var apskatīt grafiskā veidā, kā nomainās dažādās miega fāzes vienas nakts laikā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties