Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158361
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu analīze un izvērtēšana

1. Kurā mēģenē bija vislielākā enzīma koncentrācija? Kas par to liecina?
Vislielākā enzīma koncentrācija bija glāzē nr. 3. Šajā glāzē visilgāk no kartupeļu gabaliņiem izdalījās skābekļa burbuļi- visilgāk notika reakcija.
2. Kādi apstākļi varēja ietekmēt eksperimenta rezultātus?
Ūdeņraža peroksīda koncentrācija, kartupeļa šķirne, precizitāte, ūdeņraža peroksīda daudzums, kartupeļa gabaliņa izmērs.
3. Kā var uzlabot eksperimentu, lai rezultāti būtu precīzāki?
Precīzi sagriezt vienādus kartupeļu gabaliņus; precīzi nomērīt ūdeņraža peroksīda daudzumu tā, lai visās glāzēs tas būtu vienāds

Secinājumi
Pētījumu rezultāti apstiprina hipotēzi, ka visvairāk skābekļa burbuļi no kartupeļa gabaliņa virsmas izdalīsies mēģenē, kurā tiks ielikts lielākais daudzums kartupeļu. Var arī secināt, ka enzīma koncentrācijas palielināšanās palielina katalizētās reakcijas intensitāti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties