Gēnu inženierija ir lielākais pārtikas produkcijas eksperiments visā pasaules vēsturē. Pārtikas produktus, kas iegūti no organismiem, kuri izveidoti ar gēnu inženierijas metodēm, sauc par ģenētiski modificētu pārtiku. Pasaulē plaši audzē modificēta soju, kukurūzu, kā arī kartupeļus un tomātus. Tiek audzēti arī lopi, kas tiek baroti ar modificētu lopbarību un šo lopu gaļa nonāk cilvēku pārtikā, transgēnās cūkas (1989. gads) ar liesāku gaļu un palielinātu dzīvsvaru, cāļi ar lielāku muskuļu apjomu, putni ar paaugstinātu dējību, transgēnās zivis ar pārstādītiem žurku augšanas hormoniem (1987. gads) un rezistenci pret slimībām. Pārtikā nonāk arī piens un piena produkti, ko iegūst no govīm, kurās ievadīts ģenētiski modificēts augšanas hormons (rBGH). …