Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:211340
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1743.gada 8.jūnijā Palermo pilsētā Itālijā sīktirgotāja Balzamo ģimenē piedzima dēls Džuzepe.Vecāki viņa audzināšanai lielu vērību neveltīja, un zēna pirmā skola bija iela.Pabeidzis semināru, kur sagādāja daudz rūpju un raižu audzinātājiem, viņš kļuva par Kartadžirones klostera novici.Kad bija pilnīgi nobriedušas viņa spējas un tieksmes,Džuzepe Balzamo sāka dēkainu, amorālu un noslēpumainu dzīvi.
Tā pasaulē parādījās grāfs Aleksandrs Kaljostro. Lielākais šarlatāns un krāpnieks, kādu vien pazinusi vēsture, - apgalvoja vieni.Citi turpretī uzskatīja, ka „grāfs”apveltīts ar izcilām spējām, ārkārtīgi plašām zināšanām un ietekmi uz cilvēkiem.Lai izstāstītu par visām šā cilvēka avantūrām un dēkām, būtu vajadzīga bieza grāmata.Bez noslēpumainās bagātības,kuras izcelsmi Kaljostro neizpauda,vinam bija vēl kāds noslēpums.”Klīst runas”, rakstīja kāda tā laika avīze, „ka grāfam piemīt visas brīnumainās lielā adepta spējas un viņš atklājis jaunības eliksīra izgatavošanas noslēpumu.”Varbūt tieši tas padarījis Kaljostro par tik ievērojamu figūru karaļu un valdnieku galmos?
Grāfs Kaljostro braukāja pa Austrumu un Eiropas zemēm un pilsētām,rādīja „brīnumus”un pārsteidza publiku.Viņš uzdevās gan par vācieti,gan par francūzi, gan par spāni.Kad vienā vietā apkrāptie vientieši sāka sāka kaut ko nojaust, „grāfs”devās uz citurini, kur viņu sagaidīja atpestām rokām.Tas bija laikmets, kad informācija no vienas valsts citā nonāca tikai pēc mēnešiem.Tas ļāva Kaljostro veikt nepieciešamos pasākumus.Viņš izdeva nelielu brošūru, no kuras bija jāsaprot, ka viņš ir cilvēces labvēlis un labdaris, bet viņa pulgotāji - apmelotāji un skauģi.”Grāfs”uzturējās galvenokārt pilsētās, kur bija masonu ložas.Masoni palīdzēja viņam demonstrēt „brīnumus”.Arī pats Kaljostro noorganizēja vairākas masonu ložas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1403158
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties