Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998344
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mans izvēlētais referāta temats ir tiesību normu iztulkošanas metodes. Šo tematu es izvēlējos, jo tas, manuprāt, ir viens no plašākajiem un strīdīgākajiem tematiem vispār visā tiesību teorijas kursā. Par cik, šis temats ir ļoti plašs arī literatūras netrūkst ne latviešu valodā, ne arī svešvalodās. Ar šī referāta izstrādāšanu mans mērķis ir nonākt pie lielākas skaidrības un sapratnes, jo ir tik daudz tiesību teorijas zinātnieki, kur katram ir sava pieeja un izpratne par doto tēmu. Rakstot šo referātu jaunu es neko neizdomāšu, bet gan izdarīšu secinājumus par visu autoru uzrakstīto.
Manā referātā, mēs apskatīsim tādu jautājumus kā: kas, tad vispār ir iztulkošana, kādēļ tā nepieciešama, ko par to domā ārvalstu tiesību teorētiķi un, visbeidzot referāta svarīgākā daļa, ko mēs arī apskatīsim vissīkāk, ir tiesību normu iztulkošanas metodes.
Vārdam iztulkošana jeb interpretācija ir ļoti sena vēsture, tā radusies jau Senajā Romā. Šis vārds ir cēlies no latīņu vārda interpretation- skaidrošana, jēgas atklāšana. Tātad, definīcija skan šādi: tiesību teksta (likuma, normu, līgumu u.c.) atsevišķu vārdu un jēdzienu satura un jēgas noskaidrošanu sauc par iztulkošanu jeb interpretāciju.1…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1167376
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties