Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998313
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pētījums norāda „saistību starp trūcīgumu un grāmatu nelasīšanu”. Tie, kas nelasa, dzīvo trūcīgākos rajonos un to bērnu proporcija, kuri dzīvo trūkumā, ir lielāka, un tie, kas mazāk lasa pārsvarā ir vīrieši, kas jaunāki par 30 gadiem, un viņiem ir zemāks kvalifikācijas līmenis, viņi ir nelaimīgāki un mazāk apmierināti ar savu dzīvi.
Viens respondents – vīrietis, kurš ietilpa 30 – 44 gadu vecumgrupā, stāstīja pētniekiem: „Problēma ir faktā, ka tagad ir 2013. gads nevis 1813. gads. Mums tagad ir elektrība, tā kā mēs varam nopirkt DVD un skatīties televīzoru un darām to aktīvāk nekā lasām grāmatas. Grāmatas ir domātas vecākajai paaudzei, jaunie cilvēki visumā grāmatas nelasa”.
Kopumā, gandrīz piektā daļa no aptaujātajiem pieaugušajiem (18 %) apgalvoja, ka viņi drukātās grāmatas nav lasījuši nekad un 56 % ticēja, ka nākamos 20 gados internets un datori pilnībā aizvietos grāmatas. 27 % respondentu dod priekšroku internetam un sociāliem mēdijiem nekā grāmatu lasīšanai, un šī proforcija cēlās pārsvarā starp 18 – 30 gadus veciem respondentiem.
Kaut gan vairums no tiem, kas lasa regulāri, stāsta pētniekiem, ka tas uzlabo viņu dzīvi, to galvenokārt paziņoja augstāko sociālekonomisko klašu pārstāvji – 85% no AB klasēm teica, ka lasīšana viņiem palīdz justies labi, salīdzinājumā ar 69% no DE.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344320
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties