Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997900
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Informācija par uzņēmumu    4
1.1.  Uzņēmuma sniegto pakalpojumu apraksts    4
2.  Pielietojamie finanšu instrumenti    6
2.1.  Finanšu instrumenti, to atzīšana, novērtēšana un analīze    6
2.2.  Uzņēmuma līdzekļu un saistību atzīšana un uzskaite atbilstoši SGS un ES direktīvu un regulu prasībām    7
  Secinājumi    13
  Priekšlikumi    15
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• TietoEnator SIA ir skandināvu korporācijas „Tieto” meitas uzņēmums Latvijā, kas specializējas konsultāciju, sistēmu izstrādes un integrācijas pakalpojumu sniegšanas, sistēmu uzturēšanas un programmatūras produktu izstrādes jomās.
• Tieto korporācijas pieredze un kompetence ļauj TietoEnator SIA būt par vadošo IT pakalpojumu sniedzēju Latvijā.
• Uzņēmums veic aizdevumus un aizņēmumus dažādās valūtās, līdz ar to pastāv valūtu risks.
• TietoEnator SIA ir veicis SWAP jeb mijmaiņas darījumus, lai nofiksētu cenu precei, kas tiks piegādāta nākotnē. Tika parakstīti 11 mijmaiņas darījuma līgumi ar Tieto korporāciju par kopējo nominālo vērtību 2 226 850 USD, kas ir 137 084 LVL. TietEnator SIA šajos līgumos ir mijmaiņas darījuma pircējs un ir veicis šo darījumu ar nolūku gūt peļņu pie nelieliem ieguldījumiem un novērstu dažādus ieguldījumu riskus.
• Bilancē par 2007. gadu postenī „Parādi piegādātājiem” bija iekļauti nodokļu parādi: VSAO iemaksas Ls 77 698, iedzīvotāju ienākuma nodoklis Ls 57 617 un uzņēmējdarbības riska nodeva Ls 73 apmērā, taču 2008. gada bilancē tika veiktas izmaiņas un nodokļu parādi ir iekļauti postenī „Nodokļi un VSAO iemaksas”, kā arī 2007. gada bilancē postenī „Citi debitori” bija iekļautas valsts sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu pārmaksa Ls 2 992 un iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksa Ls 1 762. Šīs abas summas 2008. gada bilancē tika pārnestas uz posteni „Nodokļi un VSAO iemaksas”.
• 2007. gadā strauji pieauga debitori par 933 887 Ls, kas ir noticis sakarā ar aizdevumu citām radniecīgajām sabiedrībām (1 056 121 Ls). 2008. gadā radniecīgo sabiedrību parāds ir samazinājies, bet debitori ir pieauguši sakarā ar pircēju un pasūtītāju parādu pieaugumu par 268 124 Ls un citām mazākām izmaiņām dažādos debitoru posteņos (skat. 2.1. tabulā).
• TietoEnator SIA ir veicis aizņēmumus tikai no radniecīgām sabiedrībām par 448 926 tūkstošiem, kas līdz ar to samazina uzņēmuma kredītizmaksas, procentmaksājumus par aizņemto kapitālu un ļauj uzņēmumam ieguldīt lielākus naudas līdzekļus tā darbībā.
• TietoEnator SIA ir uz zināšanām balstīts uzņēmums, līdz ar to intelektuālais kapitāls ir ne tikai uzņēmuma, bet visas korporācijas vērtīgākais aktīvs. Tā kā ir pieaudzis darbinieku skaits par 116 darbiniekiem, procentuāli arī izmaksas ir pieaugušas. Lieli ieguldījumi tiek veikti darbinieku kvalifikācijas celšanā un attīstībā. 2008. gadā šīs attīstības izmaksas veido 89 800 tūkstoši Ls.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties