Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997549
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Darba gaitā autors ir izteicis ideju, ka arī tiešo nodokļu likmes Latvijā ir stabilas un bez būtiskām izmaiņām, kas ļauj uzņēmējiem, darba ņēmējiem un valstij rēķināties ar nodokļu sloga radītajām izmaksām īstermiņā, tomēr kopumā to (likmju) sadalījums un apmērs salīdzinājumā ar Lietuvas un Igaunijas nodokļu likmēm pazemina Latvijas uzņēmumu konkurētspēju dēļ augstajām darbaspēka un resursu izmaksām. Ņemot vērā, atsevišķu nodokļu un nodevu (piemēram, IIN, VSAOI, PVN) nesamērīgu apmēru attiecībā pret kopējo uzņēmējdarbības attīstības līmeni, ir vērojama tendence pieaugt gadījumiem, kad tiek īstenota nelikumīga izvairīšanās no nodokļu nomaksas.
Pamatojoties uz minēto, ir pamats uzskatīt, ka nepārdomāta, nesabalansēta un neracionāla nodokļu sloga noteikšana pasliktina valsts ekonomisko attīstību, kropļojot uzņēmējdarbības vidi un veicinot ēnu ekonomiku. No ekonomiskā viedokļa nodokļi ir ekonomisko resursu sadales, nacionālā ienākumu pārdales un makroekonomiskās stabilizācijas līdzeklis, kas atspoguļo reāli eksistējošās ekonomiskās un finanšu attiecības. Latvijas nodokļu likmes ir stabilas, tās pēdējos trijos gados ir bijušas gandrīz nemainīgas, ja arī dažas likmes tika mainītas, svārstības bija ļoti minimālas.
Autors izteica arī viedokli, ka akcīzes nodokļa aprēķina kārtība un likme kopumā Latvijā stimulē negodīgu konkurenci, jo palielinās kontrabandas gadījumu skaits proporcionāli nodokļa lielumam. Ņemot vērā minēto, netiek iekasēti nodokļi, kā arī tiek stimulēta nekvalitatīvas preces izplatība. Minētais ne tikai būtiski samazina nodokļu ieņēmumu apjomu valsts budžetā, bet arī veicina noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apmērus, kas savukārt kropļu uzņēmējdarbības vidi attiecībā pret godīgiem uzņēmējiem un privātpersonām nodokļu maksātājiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1340912
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties