Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997536
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbinieki ne vienmēr ir neapmierināti ar autoritāru vadību, jo reizēm darbiniekus var apmierināt tas, ka viņiem nav jāuzņemas personiskā atbildība, bet tikai jāpilda vadītāja dotie norādījumi. Ja vadītājs spēj nodrošināt savu darbinieku galvenās vajadzības, visticamāk, ka darbinieki būs apmierināti ar savu vadītāju, neraugoties uz vienpersonisku vadības stilu.
Demokrātiskā stila galvenā priekšrocība ir darbinieku iesaistīšana lēmumu pieņemšanā. Tas paver arī iespējas izmantot darbinieku radošo iniciatīvu. Darbinieki jūtas vairāk motivēti veikt tos uzdevumus, kuru izvirzīšanā viņi paši ir piedalījušies, līdz ar to tiek sekmēta arī strādājošo apmierinātība ar darbu. Lai šo stilu varētu realizēt arī praksē, viesu mājas „Rēzijas” darbiniekiem ir jābūt pietiekami atbildīgiem un profesionāliem.
Salīdzinot abus viesu mājā „Rēzijas” pielietotos vadības stilus, demokrātiskā lēmumu pieņemšana prasa vairāk laika, ļoti būtiskas ir vadītāja un darbinieku saskarsmes iemaņas. Kopumā šis stils spēj nodrošināt augstāku darba efektivitāti un labvēlīgāku psiholoģisko klimatu. Tomēr var gadīties, ka darbinieku demokrātisko vadības stilu uztver kā papildus pienākumu vai atbildības uzkraušanu, līdz ar to var tikt veicināta darbinieku neapmierinātība.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1339284
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties