Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997344
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Banku darbību regulējošie normatīvie akti
Vispārīgs raksturojums. Latvijas banku darbību regulējošie normatīvie akti pilnībā atbilst ES banku direktīvu prasībām, bet dažās jomās tie ir pat stingrāki. Pilnībā ieviesti starptautiskie grāmatvedības standarti, saskaņā ar kuriem tiek gatavoti banku gada pārskati un starptautiskās auditorfirmas veic banku auditu. Banku praktiskā uzraudzība Latvijā ir ļoti stingra, un pārbaudes bankās notiek biežāk nekā ES valstīs.
Normatīvie akti. Kredītiestāžu likumā (spēkā ar 24.10.1995.) laika gaitā veikti vairāki grozījumi. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Latvijas Bankas normatīvie norādījumi un noteikumi papildina šā likuma prasības un ir saistoši kredītiestādēm. Visi nepieciešamie kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un pārskatu iesniegšanas kārtību regulējošie noteikumi jau ieviesti un pilnībā atbilst ES banku direktīvu prasībām.
Likums "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" (spēkā ar 01.06.1998.) pilnībā atbilst attiecīgajām ES direktīvām. Likumā pieprasīta klienta identifikācija, visu darījumu ierakstu saglabāšana, tiek definēti aizdomīgi un neparasti darījumi un bankām noteikts pienākums ziņot par šādiem darījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam.
Noguldījumu garantiju likumā (ar grozījumiem, kas izdarīti ar 15.03.2007. likumu) noteikts, ka no 2006. gada 1. janvāra līdz 2007. gada 31. decembrim neatkarīgi no noguldījuma veikšanas dienas garantētā atlīdzība vienam noguldītājam bankā, uz kuru šis likums attiecas, ir garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 15 000 eiro, kas pārrēķināti latos saskaņā ar Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu dienā, kad iestājas noguldījumu nepieejamības gadījums. Garantētās atlīdzības apjoms no 2008. gada 1. janvāra būs garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro, kas pārrēķināti latos saskaņā ar Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu dienā, kad iestājas noguldījumu nepieejamības gadījums.
No 2001. gada 1. jūlija finanšu sektora uzraudzību veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kas banku uzraudzības funkciju pārņēma no Latvijas Bankas. Tādējādi banku sistēma pakļauta vēl efektīvākai finanšu sektora konsolidētajai uzraudzībai, kas ir viena no stingrākajām Centrālās Eiropas un Austrumeiropas valstīs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties