Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:996091
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Finanšu pārskatu analīzes teorētiskais pamatojums    5
1.1.  Grāmatvedības būtība    5
1.2.  Uzņēmuma finanšu pārskati un to analīze    6
1.3.  Uzņēmuma likviditāte    11
1.4.  Uzņēmuma rentabilitāte    13
1.5.  Maksātspējas rādītāji    14
2.  Uzņēmums „Čili Pica”    16
2.1.  Uzņēmuma „Čili Pica” finanšu pārskata analīze    18
2.1.1.  Horizontālā analīze    19
2.1.2.  Vertikālā analīze    21
2.1.3.  Uzņēmuma likviditāte    24
2.1.4.  Uzņēmuma rentabilitāte    25
2.1.5.  Maksātspējas rādītāji    27
  Secinājumi    29
  Priekšlikumi    30
  Izmantotā literatūra    31
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Pēc horizontālas analīzes aprēķina ir redzams, ka naudas daudzums 2007.gadā strauji pieauga, tās pieaugums sastādīja 278%. Uzņēmums atvēra jaunas picērijas Maskavas ielā 400 un Ieriķu 3, tirdzniecības centros "Zoom" un "Domina", ka arī tirdzniecības centrā Sky & More ,Duntes ielā 19a. Tas ietekmēja darbinieku skaita palielināšanos uzņēmumā. Tas rosināja strauju apgrozījuma palielināšanu, bet tas nebija pietiekams, lai segtu visas izmaksas.
• Tā kā uzņēmums 2 gadus ir strādājis bez peļņas, bilance rāda, ka uzkrājumi paredzamajiem nodokļiem bija stipri samazināti, jo nebija jāmaksā peļņas nodoklis.
• Apgrozījums 2007.gadā pieaudzis par 57.83%, bet 2008.gadā tikai par 4.28%, šī iemesla dēļ arī pārdotās produkcijas ražošanas izmaksu pieaugums 2007.gadā ir 77.45% un 2008.gadā 5.73%.
• Pārējās saimnieciskās darbības ieņēmumu straujš pieaugums 2007.gadā tiek skaidrots ar to, ka „Čili Pica” piedāvā pasākumu rīkošanu (telpu iznomāšana).
• Kā liecina vertikālā analīze, 2008. gadā izdevies gūt nelielu peļņu 3.02% apmērā, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad pamatdarbība radījusi zaudējumus, ir pozitīvs rādītājs.
• Uzņēmuma līdzekļu avotu struktūrā notikušas izmaiņas: lai gan joprojām saimniecisko darbību nodrošina tikai ārējais finansējums, uzņēmums ir ļoti atkarīgs no īstermiņa kreditoriem ( tie var būt parādi par piegādātam izejvielām), bet atkarība no ilgtermiņa kreditoriem katru gadu samazinās, ņemot vērā, ka ilgtermiņa parāds tik un tā nav liels.
• Likviditātes analīze parāda, ka uzņēmuma stāvoklis 2006.gadā bija diezgan slikts, bet divu gadu laikā, uzņēmumam izdevās uzlabot savu situāciju. Uzņēmumam 2007. gada izdevās samazināt savu parādu daudzumu un palielināt naudas daudzumu uzņēmumā.
• Pēc likviditātes analīzes var secināt, ka rentabilitātes rādītāji pasliktinās. Neto apgrozījums palielinās, bet ieņēmumi bruto ienākumi no katra pasūtījuma samazinās.
• Autore var secināt, ka pašu kapitāla īpatsvars ir zemāks par normu un uzņēmumam palielinās kreditoru risks.
• Analizējot likviditātes rādītājus, var secināt, ka uzņēmuma rīcībā esošo apgrozāmo līdzekļu apjoms nav pietiekošs, lai segtu īstermiņa saistības, komersants darbojas ļoti augsta finansiālā riska apstākļos.

Priekšlikumi
• Klientus var piesaistīt ar īpašu picas veidu piedāvajumu, kur ēdieni būtu lētāki kādā konkrētā dienas laikā vai konkrētās meneša dienās, un katru mēnesi to piedāvājumu mainīt, lai klientiem tas nepaspētu apnikt. Picu izmaksas, salīdzinot ar pārējiem ēdienu piedāvājumiem, ir diezgan mazas, tas ļauj samazināt cenas īpaši neietekmējot uzcenojuma lielumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties