Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:995778
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1905. gadā Krievijas teritorijā notika visaptverošs protests pret valdošo carisko sistēmu Krievijas impērijā. Latviju, kura bija iekļauta impērijā, arī skāra notiekošais. Krievijā revolūcija vērsās pret jau minēto carisko, kā arī ekonomisko un politisko stāvokli, taču Latvijā revolūcija arī aktīvi skāra nacionālo politiku.
Krievijā pirmie revolūcijas aizsākumi jau bija jaušami ar cara Aleksandra II kāpšanu tronī 1855. gadā, kad viņš sludināja dzimtcilvēku brīvlaišanu, solīja modernizēt valsts militāro resoru, reformēt tiesu sistēmu un iedibināt vietējo pašpārvaldi. 1861. gadā Krievijas oficiāli cars atcēla dzimtbūšanu – 22 miljonu brīvlaistu zemnieku. Taču process bija nepilnīgs, jo zemes un mājas turpināja piederēt muižniecībai un zemniekiem, kuriem trūka jebkādu materiālo līdzekļu, iegādāties zemes nebija iespējams, tā atbrīvošana kļuva nosacīta, jo zemniekam nācās turpināt ierasto darbu pie muižnieka. Paralēli tika veiktas arī militārās reformas, tiesu sistēmas uzlabojumi – to visu veica reformisti, un lai arī procesus aizsāka cars, rezultātā reformistu idejas pletās plašumā un to visu sāka ierobežot cara cenzūra. Nomainījās cari, taču idejas palika nemainīgas un pletās plašumā – Krieviju vajag rietumnieciskot (pietuvināt Krieviju Eiropas lielvalstu attīstības līmenim, veicināt industrializācijas attīstību valstī, sakārtot militāro, tiesu un izglītības jomu). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties