Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:995683
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

6. Darba drošības prasības ārkārtējās situācijās:
6.1. Iespējamās īpašās situācijas darba vietā raksturojamas ar varbūtējo ugunsgrēka izcelšanos, kur rodas draudi nodarbinātā dzīvībai un veselībai, kas var rasties pēkšņi, īsā laika sprīdī un neatgriezeniski ietekmēt nodarbinātā veselību.
6.2. Situācijās, kuras var izraisīt avāriju vai nelaimes gadījumu, darbiniekam, nekavējoties jārīkojas saskaņā ar apstiprināto darba aizsardzības instrukciju prasībām.
6.3. Ja ir radusies bīstama situācija, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai.
6.4. Ja ir radusies bīstama situācija un turpmākajā darbībā tā nav prognozējama, darbiniekiem, nekavējoties ir jāpārtrauc darbs, lai izvairīties no briesmām un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
6.5. Traumas iegūšanas gadījumā darbs ir jāpārtrauc un jāgriežas pēc pirmās medicīniskās palīdzības un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
6.6. Pirms uzsākt jebkādu darbību, bojājumu vai uguns riska novēršanā, ziņot tiešajam darbu vadītājam un tikai tad jāuzsāk dzēšanu vai citas darbības.
6.7. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēšanas līdzekļiem. Šādos gadījumos pielietot ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēšamos aparātus.
6.8. Ja parādās briesmas, kas var izraisīt nelaimes gadījumu, darbs jāpārtrauc, bīstamā zona jāatstāj, par notikušo jābrīdina līdzās strādājošie un jāpaziņo darbu vadītajam:
6.8.1. ja izcēlies ugunsgrēks:
6.8.2. nekavējoties ziņot ugunsdzēsības dienestam;
6.8.3. sākt dzēst ugunsgrēku;
6.8.4. izsaukt uz ugunsgrēka vietu tiešo vadītāju vai citu amatpersonu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties