Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ā. Smita darbs ir daudz nozīmīgāks nekā šeit aprakstīts un lielākā daļa no tā, ko šodien uzskata par ekonomikas zinātnes pamatiem ir tieši viņa darba vai tā iedvesmotu darbu sekas.
Deivids Rikardo un Džons Stjuarts Mills – klasiskās ekonomikas domas attīstītāji
Kā Ā. Smits tiek uzskatīts par klasiskās ekonomikas skolas radītāju, tā D. Rikardo un S. Mills tiek uzskatīti par tā attīstītājiem. Viņu darbs mūsdienu ekonomikas uzskatu veidošanā, veco ideju nepareizību pierādīšanā un Ā. Smita ideju attīstīšanā ir nenovērtējams18 .
D. Rikardo ļoti pamatīgi uzlaboja Ā. Smita idejas par cenu veidošanos tirgū19 . Viņa galvenais papildinājums Ā. Smita teorijai bija tas, ka preces vērībā neieiet tikai darbs patērēts tā ražošanā, bet arī viss ieguldītais darbs, lai pati ražošana būtu iespējama. Rikardo pievienoja vēl daudzus citus faktorus, kas ietekmēja produkta cenu. Līdzīgi D. Rikardo precizēja teorijas par renti un tās nozīmi preces vērtības noteikšanā20 . Viņš izcēla iemeslus, kādēļ bija jāmaksā rente (tādējādi iznīcinot jebkādu pamatojumu fiziokrātu skatienam) pamatojoties, ka zemes daudzums ir ierobežots un nomnieks maksā īrētājam renti par tiesībām to izmantot. Atkal Rikardo veica vairākus citus precizējumus šai tēmai saistītos terminos. Īpaši jāizeļ ir D. Rikardo pētījumi par darba samaksu un peļņu, viņa, tā saucamais, dzelzs likums21 , kurš pamatīgi ietekmēja pasaules vēsturi kā pamatu strādnieku klases cīņai par vienlīdzību. Ļoti svarīgi bija viņa teorijas par starpvalstu tirgošnos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties