Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:993239
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Sociālie slāņi Spartā    4
  Hoplīti, to ieroči un raksturojums    5
  Iemesli karam, persiešu gatavošanās    7
  Persiešu iebrukums un grieķu gatavošanās kaujai    9
  Spartas karalis Leonīds I    11
  Termopilu pāreja    12
  Kaujas gaita    13
  Kaujas sekas, kas notika pēc tam    15
  Secinājumi    17
  Izmantotie materiāli    18
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta izvēlētā tēma ir 300 spartieši. Darbā aprakstīšu, kas bija 300 spartieši, kurā laika periodā viņi cīnījās, ar ko cīnījās un ko paveica. Tēmu izvēlējos, jo mani ļoti piesaistīja 2007. Gadā uzņemtā filma ,,300 spartieši : Termopilu kauja“, tādēļ es sāku interesēties par šīs kaujas vēsturi, kā arī par pašiem 300 spartiešiem. Mani ieinteresēja arī Grieķijas vēsture kopumā, taču, manuprāt, tieši 300 spartiešu karagājiens un pretošanās persiešu pārspēkam ir visinteresantākais un arī bija diezgan svarīgs, kā arī mani piesaista kara vēsture. Temats, manuprāt, ir aktuāls, jo šī kauja bija diezgan nozīmīga, un spartieši, būdami tik mazā skaitā, spēja sakaut lielu daļu uzbrūkošo persiešu spēku. Lai gan viņi tika sakauti, 300 spartiešiem bija nozīmīga loma Grieķijas kara vēsturē. Mana darba mērķis ir uzzināt vairāk par pašu cīņas gaitu, spartiešu kaujas tehniku un viņu panākumu atslēgu, cīnoties ar persiešiem, kā arī aprakstīt spartiešu kareivju bruņojumu, taktiku, izskaidrot iemeslu, kādēļ tieši 300 vīru devās karagājienā, un kādi bija iemesli spartiešu sakāvei.
Par 300 spartiešiem noteikti ir dzirdējuši vairums cilvēku. Tas noteikti ir pateicoties abām filmām ( 1962. gadā izlaistā ,,The 300 spartans“ un 2007. Gada filma ,,300: the battle of Thermopylae“). Abos šajos senās kaujas ekranizējumos ir diezgan piesaistoši attēlota cīņas gaita un spartiešu kareivīgums un cīņas metodes, tomēr tajās nav minēti daudz vēstures fakti, kā arī viss notiekošais nav skaidri pamatots. Tādēļ mans mērķis ir izpētīt vēstures liecības un faktus par cīņas norisi, tās nozīmīgumu un par to, kas notika, kad 300 spartiešus beigās sakāva. Referātā arī aprakstīšu vīru, kurš vadīja 300 spartiešu uzbrukumu – Spartas karali Leonīdu I, kurš ar saviem vīriem drosmīgi turējās līdz pat pēdējajam kritušajam. Laika periodā, kura notika 300 spartiešu sadursmes ar persiešiem, Grieķija atradās kara stāvoklī ar Persiju, tādēļ pēc Termopilu cīņas notika vēl variākas cīņas , kuras iekļāvās otrajā persiešu iebrukumā Grieķijā, kurā grieķi galu galā guva uzvaru.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1309439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties