Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:992442
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Laulības noslēgšana Latvijā    4
1.1.  Saderināšanās    6
1.2.  Izsludināšana un pieteikumi laulības noslēgšanai    7
2.  šķēršļi laulības noslēgšanai    8
3.  Laulības noslēgšana katoļu baznīcā    10
3.1.  Laulības atzīšana par neesošu katoļu baznīcā    10
4.  Laulības noslēgšana brīvības atņemšanas iestādēs    12
5.  Laulības reģistrēšanas un šķiršanas tendences Latvijā    14
6.  Laulību līgumi    16
  Nobeigums    19
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Noslēgt laulību Latvijā ir iespējams dzimtsarakstu nodaļā un baznīcā. Dzimtsarakstu nodaļā laulā nodaļas pārzinis, baznīcā- garīdznieks.Baznīcā oficiāli salaulāt ir tiesīgi ev. luterāņu, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, metodistu baptistu, septītās dienas adventistu vai Mozus ticīgo (judaistu) konfesiju garīdznieki. Par katru baznīcā noslēgto laulību garīdzniekam 14 dienu laikā kopš tās noslēgšanas brīža jāinformē atbilstošā dzimtsarakstu nodaļa. Laulības noslēgšanas brīdī obligāta ir abu laulājamo, kā arī divu pilntiesīgo liecinieku klātbūtne.
Likums nosaka,ka laulība ir aizliegta pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas, bet, pastāv arī izņēmumi, kā vienu no tādiem varētu minēt, kad vecāki vai aizbildņi sniedz piekrišanu, ka laulībā dodas persona, kas ir sasniegusi 16 gadu vecumu un laulība tiek noslēgta ar pilngadīgu personu.
Laulība aizliegta personām, kuras tiesa atzinusi par rīcības nespējīgām vai kura atrodas jau citā laulība.Aizliegta laulība arī starp radiniekiem taisnā līnijā, brāļiem ar māsām un pusbrāļiem ar pusmāsām.
Lai Latvijas pilsonis varētu noslēgt laulību ar ārvalstu pilsoni, nepieciešami sekojoši Latvijas valdības noteikti dokumenti1: 1)ASV vēsniecības Rīgā izdots apstiprinājums, ka ASV pilsonis ir neprecējies un drīksts stāties laulībā. 2)Iesniedzēja dzimšanas apliecības apstiprināta kopija. 3)Ja iesniedzējs ir bijis precējies iepriekš, jāiesniedz apstiprināta kopija dokumentam par laulības šķiršanu. 4)Ja iesniedzēja iepriekšējais dzīvesbiedrs ir miris, jāiesniedz apstiprināta miršanas apliecības kopija. apliecības apstiprināta kopija. 5)Ja viena no personām, kas vēlas noslēgt laulību, ir jaunāka par 18 gadiem, nepieciešama vecāku vai aizbildņu aļauja stāties laulība. Jaunāka par 18 gadiem drīkst būt tikai viena no personām, kas vēlas noslēgt laulību. Aizliegts noslēgt laulību pirms 16 gadu vecuma sasniegšanas. 6)ģimenes ārsta izdota medicīniskā izziņa. 7)ārvalstu pilsoņiem nepieciešama derīga Latvijas vīza. ASV pilsoņiem, kas Latvijā uzturas mazāk par 90 dienām, vīza nav nepieciešama. 8)Visiem ASV izdotajiem dokumentiem jābūt apstiprinātiem ar Apostille zīmogu. Dokimentiem, kas nav latviski, nepieciešams notariāla apstiprināts tulkojums. 9)Ja laulību reģistrējošai iestādei nepieciešams precizēt ārvalstnieka vārda vai uzvārda atveidi latviešu valodā, šīs iestādes darbiniekiem ir tiesības pieprasīt iesniegšanai izziņu no Latvijas Republikas Valsts Centra Informatīvās nodaļas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties