Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:990050
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Boriss Nikolajevičs Jeļcins dzimis 1931.g. 1. februārī Sverdlovskā (tagadējā Jekaterinburgā). Viņa tēvs Nikolajs Jeļcins bija pārliecināts antikomunists, tāpēc 1934.g. tika notiesāts uz trīs gadiem Gulagā, turklāt viņam tika konfiscēta manta un īpašumi. Pēc atbrīvošanas viņš kādu laiku bija bezdarbnieks, bet vēlāk strādāja celtniecībā. Jeļcina māte Klaudija Vasiļevna Jeļcina bija šuvēja.
Pats Boriss Jeļcins studēja Puškina ģimnāzijā (Berezņikos, Permas rajonā), mīlēja sportu, par spīti tam, ka bija zaudējis kreisās rokas īkšķi un rādītājpirkstu negadījumā, kad kopā ar draugu bija paspēlējies ar granātu, kuru bija nočiepis Sarkanās armijas kazarmās. Augstāko izglītību ieguvis Urālu politehniskajā institūtā Sverdlovskā, specializējoties būvniecībā, šo universitāti pabeidzis 1955. gadā. No 1955 – 1957. gadam strādājis būvniecībā kā meistars, bet no 1957 – 63.gadam paaugstināts amatā strādāja tajā pašā būvniecības nozarē Sverdlovskas pilsētā. (kaut kāds priekšnieks) 1963.gadā kļuva par galveno indženieri (1965.g. šo tur vēl paaugstināja amatā un zem viņa kontroles bija jau vairāki tūkstoši cilvēku). 1961. gadā Jeļcins iestājās PSKP (kurā kopumā pavadīja 29 gadus – līdz 1990.g), bet jau 1968.gadā, kad viņš tiek iecelts celtniecības ministra (cik sapratu) amatā Sverdlovskas reģionālajā partijas komitejā, tiek uzņemts arī PSKP Nomenklatūrā, - tas ir Komunistu partijas tāda kā elite – apakškopa – kuras rokās ir galvenā kontrole pār visām valsts aktivitātēm: valdība, lauksaimniecība, rūpniecība, izglītība utt. 1975.gadā Jeļcins kļūst par reģionālās komitejas sekretāru un līdz ar to viņa uzraudzībā nonāca visa rajona industriālā attīstība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties