Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:988142
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrs no mums pazīst sajūtu, kad gribas ēst, bet, ja līdz maltītei ir vēl ļoti ilgi jāgaida, tad šo sajūtu izturēt ir neizsakāmi grūti. Mēs pazīstam arī to patīkamo, apmierināto sajūtu, kas rodas pēc tam, kad esam kārtīgi paēduši. Tomēr ir arī miljoniem cilvēku visā pasaulē, kas šādu apmierinājuma sajūtu pēc ēšanas nespēj iztēloties pat vissaldākajos sapņos. Bads ir kļuvis par ļoti aktuālu un globālu problēmu. Badu cieš cilvēki gan Āfrikā, gan Āzijā, gan Centrālamerikā. Tomēr pats smagākais stāvoklis ir Āfrikā – Sāhelas zonā. Bet bada problēma pasaulē nav saistīta tikai ar pārtikas trūkumu, jo, kamēr, piemēram, Āfrikā nepietiek pārtikas, lai uzņemtu pat minimālo kaloriju daudzumu, kas nepieciešams, daudzās attīstītās valstīs pāri palikusī pārtika tiek vienkārši izmesta. Savukārt, nepilnvērtīgs uzturs liedz dzīvot kvalitatīvu, pilnvērtīgu dzīvi un turpināt dzīvības līniju.
Katru dienu no bada mirst liels skaits gan bērnu, gan pieaugušo. Lielākās bada problēmas ir Āfrikā, Sāhelas zonā (Sahāras tuksneša pierobežas joslā). Šo problēmu šajā zonā izraisa vairāki faktori: nepareiza augsnes apstrāde, pārāk lielie lopu bari, straujais iedzīvotāju skaita pieaugums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties