Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:987599
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Britu-itāļu cīņas    4
2.  Vācu spēki ierodas Ziemeļāfrikā    7
2.1.  Vācu spēku sākotnējie panākumi    7
2.2.  Britu pretuzubrukums. Operācija ,,Crusaider’’    10
2.3.  Vācu spēku pretuzubrukums    12
2.4.  Alameinas kauja    15
Operācija ,,Lāpa’’    18
  Secinājumi    20
  Literatūras saraksts    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ziemeļāfrikas kampaņa beidzās ar pilnīgu sabiedroto spēku uzvaru un Ass valstu sakāvi, kas protams ietkemēja arī kara iznākumu. Pirmkārt, pateicoties tam, ka briti netika sakauti sakotnējā kara posmā Ēģiptes teritorija palikan tās sastavā, ieskaitot stratēģiski nenovērtējamo Suecas kanālu, ko tēlaini izsakoties varētu nosaukt par Britu impērijas dzīvības artēriju. Otrkārt, itāļu un vācu spēki šajā kara teātrī zaudēja ļoti daudz karavīrus, kara tehniku, kara materiālus utt., ko būtu iespējams izmantot citās kara frontēs. Jāņem vērā, ka milzīgs daudzums kara materiālu, kuri tika piegadāti vācu un itāļu Āfrikas spēkiem nemaz tos nesasniedza, bet tika nogremdēti Vidusjūrā. Arī kad itāļu un vācu karavīri kapitulēja Tunisijā ass valstis zaudēja milzīgu daudzumu pieredzējušu karavīru.Treškārt, šīs kampaņas rezultāts pamatīgi sašūpoja fašistu režīma stabilitāti Itālijā, ko jau pirms tam negatīvi bija ietekmējuši itāļu zaudējumi Austrumāfrikā un Grieķijā. Ceturtkārt, kampaņas rezultatā radās veiksmiga situācija sabiedroto spēku desantam Itālijā un Sicilījā, kuras rezultātā fašistiskā Itālija tika sakauta un Vācija zaudēja savu sabiedroto un bija spiesta sākt karot vēl vienā, Itālijas frontē. Piektkārt, kas nav maznozīmīgi, Hitlera pavēles dēļ, cinīties līdz pēdējam vīram, Rommels zaudēja uzticību viņam un iesaistījās sazvērestībā pret Hitleru, kā rezultāta bija spiests izdarīt pašnāvību. Vācija līdz ar to zaudēja talantīgu karavadoni, kas bija izpelnījies cieņu ne tikai savu, bet arī pretinieka karavīru acīs.
Līdz ar to Ass valstu pozīcijas un cerības uz veiksmīgu kara iznakumu tika pamatīgi iedragatas, ņemot vērā arī karadarbības negatīvo attīstību austrumu frontē. Pie secinājumiem vel jāpiemin, ka šī bija pirmā fronte, kur ASV armija guva praktisku pieredzi sauszemes karadarbībā pret vāciešiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties