Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:986225
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ojārs Vācietis raksta ne tikai par iepriekš nosauktajām tēmām, bet arī par daudz ko citu. Dažreiz pietiek izlasīt dzejoļa nosaukumu, lai saprastu par ko ies runa, piemēram, „Rītausma”, „Vidzemes šoseja”, „Bērnība”, „Meitene no manas klases” un daudzi citi. Ojāra Vācieša dzeja ir viegli lasāma. Dzejoļu krājumā „Klavierkoncerts” ir satopami dzejoļi ar divrindu, trīsrindu, biežāk ar četrrindu strofu uzbūvi. Dažos dzejoļos kā „Čaks І” ir dažādu garumu panti. Te ir sastopamas gan divrindes, gan četrrindes, gan piecrindu panti. Daudzi dzejoļi ir veidoti brīvās dzejas formā, piemēram, „Baltā nakts” vai „Ciemos lūgums”. Pārsvarā četrrindu pantos ir vērojamas krusteniskas atskaņas: būrums, sūrums un degt, tek. Retāk ir sastopamas blakus atskaņas: zīds, rīts”. Ir sastopamas epiforas, piemēram, dzejolī „Gaiziņš” pirmajā un pēdējā pantā. Bieži vien dzejoļu pēdējās strofas atklāj visa dzejoļa sižetu vai jēgu.
Ojāra Vācieša „Klavierkoncerts” ir ļoti interesants dzejoļu krājums, jo tajā var lasīt dzeju par visdažādākajām tēmām un dzīves situācijām. Šajā krājumā ir arī daļiņa no O. Vācieša. Viņš it kā runā ar lasītāju, daloties savos pārdzīvojumos, atmiņās un jūtās. Dažos darbos ir tik prasmīgi attēlota apkārtējā aina un situācija, ka, izlasot dzejoli, liekas, esi pabijis tur, tajā laikā un telpā. O. Vācietis ir ļoti prasmīgs autors, un mums ir jālepojas, ka viņš ir Latvietis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties