Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985419
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

11. gadsimta beigās Vidusjūras reģionā sākās krusta kari. Tas notika kristiešu un musulmaņu nesaprašanās dēļ. Par lielu konfliktu strīds pārvērtas tad, kad musulmaņi aizliedza kristiešiem apmeklēt Jēzus Kristus svētās vietas Palestīnā. Pāvests Urbans II 1095.gadā vērsās pie visiem kristiešiem, īpaši bruņiniekiem, lai tie dodas krusta karā pret viņu ticības noliedzējiem – musulmaņiem. Sākotnējie iemesli bija reliģiski, bet krusta karu patiesie politiskie un ekonomiskie cēloņi bija centieni šo karu organizētāju rokās pārņemt tirdzniecību Vidusjūras austrumdaļā. Eiropas mērogā organizēti krusta kari ilga pusotru gadsimtu. 12. Gadsimtā bija krusta karu kulminācija, bet 13. Gadsimtā pamazām reliģiskā degsme sāka apsīkt, kristieši cieta arvien lielākas neveiksmes.
Tā kā pareizticība izplatījās slāvu zemēs, tai skaitā Krievijā, bet Krievija robežojās ar Baltiju, Romas pāvests bažījās par Bizantijas reliģiskās konkurences pastiprināšanos pie toreizējām Eiropas ziemeļaustrumu robežām – arī Baltiju. Tādēļ pāvests atbalstīja un steidzināja Baltijas tautu kristīšanu un pievēršanu katoļticībai. Vēl viens Baltijas pakļaušanā ieinteresēts spēks bija Vācu tirgotāji.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties